Filistin e insanı yardım taşıyan gemilere İsrail tarafından yapılan saldırıda 16 kişinin hayatını kaybetmesine Rize Gazeteciler ve muhabirler derneğinden kınama geldi.

 

Rize Gazeteciler ve Muhabirler derneğinden yapılan yazılı açıklamada Dünya da emperyalist güçlerin Müslümanlara karşı son yıllarda şiddet ve işgal olaylarını artırmalarını Dünya nin seyirci kaldığı dikkat çekilerek ”Bağımsız ve kendi kanunları ile kendi gelenekleri ile yaşamak isteyen Müslümanlara karşı son yıllarda şiddet olayları ile işgal olayları artmıştır. Bunun en iyi örneği Irak ve Filistin de yaşandığı gibi daha öncede Saraybosna da aynı olaylar yaşanmış Dünya ise buna sessiz kalmıştır, bu durumun tersine döndüğünü düşünecek olursak acaba emperyalist güçler ne yapardı. Açlık ve sefalet içinde yaşayan Filistin halkına hiçbir emeli, günahı olmayan insanların insanı yardım getirirken hiçbir amacı olmayan sadece insanların karınlarını doyurması için yiyecek taşıyan bu gemilere Dünyanın gözü önünde saldırı yapılması düşündürücüdür” denildi.

Açıklamada Filistin de yollardır yaşanan insan katliamlarının ardından hiçbir art niyeti olmayan insanların bu ülkeye yiyecek göndermesine silahlarla karşılık veren İsrail in mutlaka cezalandırılması gerektiğine yer verildi.

Rize Gazeteciler ve muhabirler derneği başkanı Mustafa Bayrak Olayları nefretle kınadığını söyleyerek ”Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk bir sözünde Bir Türk Dünya ya bedeldir demiştir. İsrail'in saldırısı sonucu 6 vatandaşımızı kaybettik katliamcı İsrail arkasında ağa babalarını alarak adeta İslam âlemine meydan okumakta, Filistin de ve insanlık yardımı yapan gemilerde ölenleri rahmetle anıyor, bu katliamı yapanları nefretle kınıyorum, dileğim bu katliamı yapanlar cezasız kalmaz” dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ