Hürriyet Gazetesi Pazar ekinde 'İmam Hatipli ezberini bozanlar' başlığıyla yayınlanan haberde Rize Pazar İmam-Hatip Lisesi öğrencisi olan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan Yardımcısı Alper Taş da yerini aldı.
İşte Hürriyet'in ilgili haberi:

ALPER TAŞ (40)

Rize’de, Pazar İmam Hatip Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı. Evli, çocuksuz.

12 Eylül’de dua ederdim Allah’ım sen devrimcileri koru, diye


İmam hatipli çocuklar biraz mahcuptur. Karma eğitim yapılmamasının, erkek erkeğe eğitimin sonucudur bu. Bizim zamanımızda imam hatipli olmak çok itibarlı değildi. O yüzden biraz itilmişlik, dışlanmışlık hali vardı. Okul hayatım bütün okullar gibi boğucuydu. Biz öğrenciler ortamı güzelleştiriyorduk. Ben sosyal konulara yoğunlaştım. İyi, güzel anılarım, sevdiğim öğretmenler ve kalıcı arkadaşlıklarım oldu. Memleketim Pazar’a gittiğimde görüşürüz. Arkadaşımız komünist oldu diye takılıyorlar.

Lisedeki derslerde sürekli Hz. Ömer adaletine vurgu yapılırdı. Pazar, solun ve devrimcilerin güçlü olduğu bir yerdi. Devrimcileri gördüğümde Hz. Ömer adaleti kafamda somutlaşıyordu. Paylaşmacı ve dayanışmacıydılar. Mesela çay toplayamayan yaşlı bir kadına kolektif olarak yardım ediyorlardı. Bu tutumları beni etkiliyordu. Hz. Ömer’in adalet anlayışını sosyalistlerde buldum. Sosyalizme ilgi duymaya, onlarla bağ kurmaya başladım. 12 Eylül döneminde devrimci ağabeylerimizi gözaltına alıyorlardı. Allah’ım sen devrimcileri koru, diye dua ederdim. Şimdi dindar değilim ama her zaman maneviyatı önemserim. İmam hatip kişisel gelişimimde önemli rol oynadı çünkü sosyal konuları önümüze koydu, tartıştırdı. Üstelik bana hitabet yeteneği kazandırdı. Şimdi ÖDP’nin genel başkan yardımcısıyım. Propaganda yeteneği hitabet sanatına dayanır. İmam olamadım ama hatip oldum.

çaytv

Editör: HABER MERKEZİ