BAŞBAKAN Yardımcısı ve Devlet Bakanı Nazım Ekren, dün akşam AK Parti MKYK toplantısında ekonomik krize karşı yeni önlem paketi hazırlığı yaptıklarını açıkladı.

MEMUR VE EMEKLİYE 300 YTL
 MKYK üyelerinin krize karşı önerilerini dinleyen Ekren, 'Tüm krediler bir yıl dondurulsun', 'Devlete borçlu olan kuruluşların bu borçları devletten alacaklarına mahsup edilsin' gibi önerileri not etti. Ekren 'işsizliği çözmek için kamuda 1 milyon kişinin istihdam edilmesi' önerisi üzerine kamuda sözleşmeli personel alımının kolaylaştırıldığını ve bu yönde çalışmaların olduğunu söyledi. Ekren, henüz olgunlaşmayan yeni önlem paketinde piyasayı canlandırmak için memur ve emekliye bir defaya mahsus 200-300 TL gibi bir ödeme yapma planlarının olduğunu da açıkladı.

DOLAR KONTROL ALTINDA
BAKAN Ekren, dolardaki son yükselişleri değerlendirirken de, 'Geçen hafta perşembe ve cuma günleri yurtdışına önemli ölçüde dolar çıkışı yaşandı. Sadece bir banka 500 milyon dolar çıkardı' dedi. Dolardaki yükselişin kontrol altında olduğunu kaydeden Ekren, Merkez Bankası'nın bu yöndeki açıklamasına vurgu yaptı. (Star)

var tmp; tmp = document.getElementById('news_content').getElementsByTagName('a'); for(i=0; i Editör: HABER MERKEZİ