Hukuki Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu, Genel Başkan Sayın  Av. Hüseyin KAYA başkanlığında Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Av. Hayati Yazıcıyı ziyaret ettiler ve bir süre görüştüler.

HUDER’in bu döneme ait faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Av. Hüseyin Kaya, özellikle anayasa ve avukatlık yasası konusunda, gayretle  çalıştıklarını  bu konuda meclise ve hükümete bir öneri vereceklerini söyledi. Anayasa bize ait olmalı. Bizi hissetmeliyiz. Bu olmadığı sürece bir anlam ifade etmeyecektir. Bizim taslak hazırlığımız tamamlandığında çok farklı bir mahiyet arz edecektir. Bu itibarla çok değerli bakanımızın yeni görevinde muvaffakiyetler dileriz. Ve kendisine kısa sürede göstermiş olduğu devlet adamı ciddiyeti ve isabetli hukuk değerlendirmeleri nedeniyle “ başarılı hukuk ve siyaset adamı” olarak değerlendirmiş bu nedenle de kendisine bir plaket vermek istiyoruz.

Bakan  Av. Hayati Yazıcı da  STK olarak  HUDER’İN  çalışmalarından memnuniyet duyduğunu  yapılacak yasa çalışmalarına katkı verme  düşüncenizin ve yapılacak faaliyetlerinizin hak ve özgürlüklerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

 Görüşme plaketin verilmesiyle sona ermiş oldu.

Görüşmeye Huder  adına Genel Başkan Yardımcıları Av. Fatih Parlak, Av. Nuray Baynazoğlu, yönetim kurulu üyeleri  EPDK Hukuk Müşaviri Av. Fatih Alkış ve  Gümrük Müsteşarlığı Hukuk Müşaviri Süavi ÖNAL, Önceki  yönetim kurulu üyesi ve Ak Parti Çankaya İlçe Bşk. Av. Süleyman YILMAZ, Genel sekreter Av. Anber YILDIZ, Gn. Sek. Yrd. Av. Çiğdem Arslan ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Fatih Toprak katıldı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ