Mehmet Ali Şahin dün Meclis Başkanı seçildi. Şahin’in eşi Saniye Şahin’in böbrek nakli ameliyatını yöneten Prof. Dr. Mehmet Haberal ise 3. Ergenekon iddianamesinin kabul edilmesi ile iki kez ağırlaştırılmış müebbetten yargılanmaya başlandı.

ŞAHİN'İN EŞİNE BÖBREK NAKLİ YAPTI
TBMM Başkanlığı'na seçilen ve 4 çocuk babası olan Mehmet Ali Şahin'in eşi Saniye Şahin, 10 yıllık böbrek yetersizliği hastalığının ardından böbrek nakliyle tedavi oldu. Üç yıl diyalize bağlı kalan Saniye Şahin'e böbrek naklini 20 Aralık 2006'da Ergenekon davasında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ekibi yaptı.

TEDAVİSİYLE BİZZAT İLGİLENDİ
Tedavisiyle de bizzat Haberal'ın ilgilendiği Saniye Şahin'e, Türkiye'de yaşamını yitiren Ukraynalı bir kadının böbreği nakledildi. Mehmet Ali Şahin, bir Hıristiyan'dan böbrek nakledilmesi konusunda 'Hıristiyan olabilir, ne fark eder? Sonuçta insandı' dedi. Ancak Şahin, 'Ben henüz organ bağışında bulunmaya cesaret edemedim, başkalarına söylemeden önce kendim yapmalıyım' diyerek, kişisel tavrını da ortaya koydu.

BÜLENT ECEVİT İDDİANAMEDE
Haberal'ın, eski Başbakan Bülent Ecevit'in hastalığına yanlış tedavi uygulayarak hastalığın süresini uzattığı ve bu yolla hükümeti yıkmayı amaçladığı yer aldı. (Hürriyet)

Editör: HABER MERKEZİ