AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, 'Avrupalı Türkler, artık sadece başbakan değil, meclis başkanı ve cumhurbaşkanı tarafından da kucaklanacak' dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) eski Başkanı ve AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Almanya MÜSİAD'ın Berlin'de verdiği iftar yemeğine katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Bayramoğlu, Avrupalı Türkler'in beklentilerini karşılamanın görevleri olduğunu belirterek, 'Avrupa'da yaşayan Türkler'in sorunlarını, yaşadıkları ülke yetkilileriyle de görüşmek lazım. Ayrıca Türkiye'ye olan özlemlerine de bir formül bulmak lazım. Ben bunu kendim için bir misyon olarak görüyorum. Bundan sonra da Almanya'ya geleceğim ama gelişimin bir gündemi olacak' şeklinde konuştu.

Avrupa'da ekonomik olarak çok ciddi bir potansiyele ulaşıldığını ve bunun Türkiye'nin gayri safi milli hasılasına eş olduğunu belirten Bayramoğlu, 'Almanyalı Türkler'in hükümet programında olmaması, bu alanda plan program olmadığı anlamına gelmez. Avrupalı Türkler'in bir an önce halledilmesi gereken sorunları var. Bunları en kısa sürede çözeceğimize inanıyorum' diye konuştu.

Bayramoğlu, 'Dünyadaki reel piyasa gücü, kıymetini kaybetmeye başladı. Para alışverişlerinin gücü o kadar çok artmaya başladı ki reel ekonomide insanlar karlılığı bırakarak, ağırlıkla nasıl hayatımızı idame ettiririz telaşına düşmüş durumda. Avrupa'da dahi ekonomide büyük sorunlar yaşanıyorsa bir yerlerde ciddi problemler var demektir ve bunun bertaraf edilmesi kaçınılmazdır. Avrupalı Türk işadamlarına şunu söylemek isterim; kendi ekonomik gücünüz Türkiye'de tek başına iş yapmaya yetmiyor olabilir; ama Avrupa'da yaşadığınız ülkelerdeki sermaye gücü o kadar fazla ki, bunun mali piyasalardan reel piyasalara doğru geçişi kaçınılmaz olacaktır. Bunu yakaladığınız zaman Türkiye'yi bir ayak, Türkiye'nin münasebette olduğu ülkeleri de ikinci ayak olarak kullanmak elinizde' dedi.

MÜSİAD Almanya Başkanı Natık Akyol da konuşmasında, 'Üyelerimizin küresel oyuncu olmalarını sağlamak istiyoruz. Kolektif çalışmaya da gayret ediyoruz. Ticaret, barışın en büyük zeminidir. MÜSİAD hem Türkiye'de hem de 30'a yakın ülkede bu ortamı sağlamaya çalıştı' şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ