Giresun-Şebinkarahisar karayolu Kanlıhan mevkiinde dün meydana gelen 1 astsubayın şehit olması 2 erin yaralanmasıyla sonuçlanan mayınlı saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.
Uzaktan kumandalı mayınlı saldırının gerçekleştiği Kanlıhan mevkiindeki bölge İHA tarafından görüntülenirken, mayının yola değil yamaçtaki kayalara yerleştirildiği ortaya çıktı. Teröristlerin Giresun-Şebinkarahisar karayolu Kanlıhan mevkiindeki yamaçta kayaya yerleştirdikleri mayını uzaktan kumandayla patlattıkları ve kaya ve taş parçalarının askeri aracın üzerine geldiği belirlendi. Saldırıya uğrayan askeri araç yapılan inceleme sonrası bölgeden çekilirken, yoldaki kaya parçaları, askeri aracın parçaları
ve kan izleri dikkat çekti.
Olay yerine 500 metre mesafede bulunan Tamdere köylüleri, yaşanan saldırıyla ilgili yaptıkları açıklamada, 'Önce büyük bir patlama sesi duyduk. Yol çalışmasından dolayı dinamit patlatıldığını sandık. Ancak daha sonra olay yerinden silah sesleri gelmeye başladı. Olay yerine yaklaştığımızda askerler ile teröristlerin çatıştıklarını gördük. Tedirgin olduk' dediler.
Öte yandan yolda geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken, askeri arabaların sürekli yol boyunca devriye gezdikleri gözlendi.

 

 

HABERKARADENİZ

Editör: HABER MERKEZİ