Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, gazetecilerle ilgili internet, ev ve cep telefonlarında getirilecek kolaylıklarla ilgili müjde verdi.

Melek, Zonguldak Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Deniz Kulübü'nde verilen yemekte yaptığı konuşmada, hem genel müdürlüklerinin, hem de basın örgütlerinin eğitim seminerleri düzenlediğini söyledi.

Medyada her geçen gün gelişmelerin yaşandığını kaydeden Melek, eğitim seminerlerine katılımın herkesin yararına olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:''Bundan 20-30 yıl önce apartmanların alt katlarında, o kalıpların kokusunu alarak neler çektiğinizi bizler biliyoruz. Ama son yıllarda bir takım gelişmeler oldu. İnşallah bu gelişmeler daha da ileriye gider. Gazetecilerin kimlik kartı mevcut, ancak bunu almayan arkadaşlarımız var. Basın kartı konusunda bize müracaat etmeleri durumunda nasıl prosedür uygulanacağını söyleriz. 2001'de basın kartının sağladığı bazı kolaylıklar gazetecilerden alındı. Fakat size verdiğimiz sözümüzde duracak, o hakları geri alacağız. ilk aşamada geçenlerde 10 maddelik bir açıklama yaptık. Otobüs şirketlerinden Metro basın kartınıza yüzde 50, Ulusoy yüzde 25, diğer şirketlerin bazıları da indirim yapıyor. Evlenecek genç arkadaşlarımız veya çocuğunu evlendirecekler basın kartlarını göstermeleri durumunda Arçelik, bütün ürünlerinde yüzde 6,5 indirim yapıyor. Basın kartını gösteren herkes öğretmenevlerinden de yararlanabilecek.''

-''GAZETECİLER KAMU GÖREVİ YAPIYOR''-

Gazetecilerin de artık kamu görevi yaptığını ve halkı bilgilendirerek haber verdiğini belirten Melek, şöyle devam etti: ''O nedenle devlet kendi memuruna nasıl hak tanıyorsa, gazetecileri de o hakları sağlayacak statüye getirdik. Bundan sonra da kolaylıklar sağlayacağız. Gazetecilerle ilgili önümüzdeki günlerde internet, ev ve cep telefonlarında kolaylık sağlayacak açıklamalar yapacağız. Daha da önemlisi THY ve KKTC Havayolları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda basın kartı olanlara indirim yapacaklar.''

Sürekli basın kartı alan basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesiyle ilgili çalışmalara başladıklarını da anlatan Melek, ''Bir arkadaşımız sürekli basın kartı aldığında yeşil pasaportu olacak. Bunca yıl deneyimi olan arkadaşımız 'vize sıkıntısı yaşamasın, gümrükte uğraşmasın' diye bir takım kolaylıklar sağlamaya çalışacağız'' diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref de basına büyük önem verdiklerini belirterek, ''Bizler size mecburuz. Çünkü yaptığımız çalışmaları sizler sayesinde anlatıyor, halka ulaşabiliyoruz. Artık radyo ve görsel basın ayrımı kalmadı, çünkü internet var. Yazılı basınımız internet ve televizyondan daha güçlü. Ben basının her söylediğini o yörenin hizmeti için dikkate alıyorum'' diye konuştu.

Zonguldak Karaelmas Gazateciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz ile Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Derya Akbıyık da gazetecilerin sorunları ile ilgili bilgiler verdi. (Haber7)
Editör: HABER MERKEZİ