Dernek tarafından yapılan Açıklamada; Fındıklı’da bulunan Özel sektöre ait bir Çay fabrikasında meydana gelen yangını görüntülemek isteyen gazeteciler İHA Muhabiri Caner Karataş ve DHA Muhabiri Taner Karataş saldırıya uğramışlar, makineleri kırılmış ve darp edildikleri belirtildi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi; Derneğimizin Yönetim Kurulu üyesi olan Caner Karataş ve gazeteci Taner Karataş almış oldukları darbeler sonucunda yaralanmışlardır.

Görevleri sadece kamuoyunu aydınlatmak ve görevlendirmek isteyen bu arkadaşlarımızın uğramış olduğu bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Dünya’da ve Ülkemizin diğer bölgelerinde olduğu gibi bölgemizde de gazeteci arkadaşlarımız saldırıya uğramakta ve darp edilmektedirler.

Bugün gazetecileri darp edenlerin, yarın kendileri mağdur olduklarında seslerini duyurmalarını sağlayacak olanların “dün saldırmış oldukları” gazetecilerin olacağını unutmamaları gerekir.

Gazeteciler,kişi ve kurumlar tarafından çıkarlarına aykırı gördükleri noktada saldırılacak,darp edilecek kişiler değildir.Bugüne kadar bu konuda sessiz kalınmış ve meslektaşlarımız saldırıları içlerine sindirmek zorunda kalmışlardır.

Fakat bundan sonra bu tür saldırılara karşı sesimizi daha gür çıkartacağımızı,saldırıyı yapan kişi ve kuruluşları kamuoyuna deşifre ederek her türlü hakkımız yasalar çevresinde ve meslekten gelen gücümüzle arayacağımızı açıklıyoruz.

Karadeniz Medya Mensupları Derneği olarak saldırıya uğrayan meslektaşımız Taner KARATAŞ’a ve derneğinizim yönetim kurulu üyesi olan Caner Karataş’a geçmiş olsun diyor ve görevlileri gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Editör: HABER MERKEZİ