Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bütün öğrencilerimizi 1 ve 3 kişilik odalarda modern şekilde, insanımıza yakışır şekilde yurtlara kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz' dedi.

Rize'nin Güneysu ilçesindeki babaevinden ayrılarak Trabzon'a gelen Erdoğan, Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Abdullah Kanca Meslek Yüksek Okulu'nu gezdi. Yaklaşık 10 dakika okul içerisinde incelemelerde bulunan Erdoğan, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen'den bilgi aldı. Erdoğan, okuldan ayrılırken vatandaşlarla da sohbet etti.

Daha sonra Yomra ilçesine giden Erdoğan, Kaşüstü beldesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan Yomra kız ve erkek öğrenci yurtlarının açılış törenine katıldı.

Burada kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından alkışlarla karşılanan Erdoğan, vatandaşları selamladı.

Kurdeleyi kesmeden önce kısa bir konuşma yapan Erdoğan, 'Sizlerle çok daha detaylı dertleşmek isterdim fakat malum. Bundan dolayı sadece kısa ve özet kurdeleyi kesmek suretiyle sizin heyecanınızı paylaşmak istiyorum' diye konuştu.

Yapılan modern yurdun tüm öğrenciler için olduğunu vurgulayan Erdoğan, 'Öğrencilerimiz bunlara layık. Sizleri koğuş tipi yurtlardan kurtarmanın mücadelesini veriyoruz. İnşallah bütün yavrularımızı, bütün öğrencilerimizi 1 ve 3 kişilik odalarda modern şekilde, insanımıza yakışır şekilde yurtlara kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesileyle hayırlı olsun diliyor, kurdeleyi kesiyorum' dedi.

Başbakan Erdoğan, daha sonra 2 blok halinde inşa edilen yurtlardan B bloktaki kız yurdunda incelemelerde bulundu. 

Törene, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile diğer ilgililer de katıldı.

Erdoğan, daha sonra Trabzon Havalimanı'na hareket etti.

YENİŞAFAK

Editör: HABER MERKEZİ