2011 yılında işçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin çalışma tamamlandı. Erdoğan emekliye yapılacak zam oranını açıklıyor.

2011 yılında işçi ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak zam oranına ilişkin çalışma tamamlandı. Türkiye'de en düşük işçi emeklisi 720 lira, BAĞ-KUR esnaf emeklisi 545 lira, BAĞ-KUR tarım emeklisi de 387 lira alıyor.

MUHALEFET İSTİSMAR ETTİ

Haftalık olağan grup toplantısı konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, memurlara 2011 yılında yapılacak zam oranlarını açıklıyor. '7 milyon vatandaşımızın gözü kulağı biliyorum ki burada.' diyen Erdoğan, emekli maaşının muhalefet tarafından sıkça istismar edildiğini söyledi.  

İNSAFSIZLIK YAPTILAR

Erdoğan, 'Emekli maaşlarıyla ilgili yaptığımız düzenlemeleri şöyle bir anlatmak istiyorum.  Kendileri için neler yaptığımızı iyi biliyorlar. Maaşları sadece enflasyon üzerinden arttırmak zorunda kalmadık. Sağlıkta yapılan değişim dönüşüm emeklilere de büyük kolaylıklar sağladı. Doktora ve ilaca daha kolay ulaşılıyor. Emeklilerimizi hak ettikleri yaşam standartına ulaştırmaya çalışıyoruz. Lokal yakalanan bazı yanlışlar bütünmüş gibi göstererek insafsızlık yaptılar. Hastanelerde vatandaşların yaklaşımını görebiliyorum. 'dedi..

İŞTE 2011 YILI ZAMLARI

Şimdi geliyorum 2011 yılında emekli maaşlarındaki artışlara. 1 Ocaktan itibaren düşük maaşta olanlara daha yüksek ücret vermek için en az 60 TL artı yüzde 4 artış yapıyoruz. Enflasyon daha düşük çıksada dahi yüzde 4 artış sağlıyoruz. En düşük emekli aylıklarına yıllık 80 ila 91 lira artış sağlıyoruz. En düşük  aylık alan BAĞKUR tarım emeklisinin aylığı 434 lira olacak. temmuz ayında ise 451 liraya çıkıyor. Yani 80 lira, bir başka deyişle yıllık yüzde 21 artış yapmış oluyoruz. SSK tarım emeklimizin en düşük aylığı 492 liradan, ocak ayında 555 liraya, temmuz ayı artışıyla birlikte 577 liraya ulaşıyor. Yıllık 85 lira artıyor. Bağkur esnaf emeklisi aylığı Ocak ayında 511 liradan, 574 liraya, temmuz ayından itibaren 597 liraya ulaşıyor.

Editör: HABER MERKEZİ