Elazığ’da 5,5 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesindeki verilere göre, saat 09.47’de merkez üssü Karakoçan ilçesi Başyurt beldesi olan 5,5 büyüklüğünde, 5 kilometre derinliğinde deprem kaydedildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, depremin ardından en büyüğü 4,4 olmak üzere toplam 40 artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
’’Bölgedeki hasarlı yapılara can güvenliği açısından girilmemesi gerekmektedir. Ankara, Kayseri ve Van illerinden 3 ambulans helikopter bölgeye intikal etmiştir. Bölgede toplam 23 araç, 127 arama-kurtarma personeli ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda ambulans ve 82 kişilik medikal kurtarma-sağlık ekibi çalışmalara devam etmektedir. Ayrıca, Kızılay tarafından 230 çadır, 1000 battaniye, 20 mevlana evi, 2 seyyar mutfak, 18 personel sevk edilmiştir. Arama kurtarma ve yardım çalışmaları devam etmektedir.’’

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre, saat 04:32’de Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Başyurt Köyü.

Deprem çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde bazı evlerin yıkıldığı, bazılarının da zarar gördüğü belirtildi.

Depremin ardından sivil savunma ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi.

Göçük altında kalanların olup olmadığı araştırılıyor. Sivil savunma ekipleri de hasar gören köylerde çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede çok sayıda ambulans ve sağlık görevlisi çalışıyor.

4 Bakan Bölgeye Gidiyor
Depremin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Devlet Bakanı Cevdez Yılmaz, bölgeye hareket etti.

Fırat Üniversitesi Rektörü Profesör Fevzi Bingöl artçı sarsıntıların bir süre daha devam edeceğini belirterek, vatandaşları uyardı.

Editör: HABER MERKEZİ