Dereparı Belediye Başkanı Yakup Samangül Turizm denince yörenin güzellikleri aklımıza geliyor. Dere ve deniz turizmini de bu sektöre katmak ilk adımını inşallah ilçemizde atacağız. Dere pazarında derelerimizi ıslah ederek denizlerle buluşturacağız. Derelerimizi turizme açabilecek,birçok etkinliğin yapılabileceği,görsel şölenlerin ortaya konulabileceği hedeflerimiz var. Güzel şeyler planlıyoruz bunları kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz. Sahildeki alanımızı genişleterek burada bir tatil köyü düşüncemiz var. Bu benim hayal ettiğim bir projedir. Hemen komşumuz İyidere sahilinde 5 yıldızlı bir otel yapılıyor ve ilçeye önemli bir değer kazandırılacak,Bu yüzden biz de derelerimizle denizi buluşturarak,ilçemizi bir turizm ilçesi yapmak istiyoruz.

      Ayrıca ilçemizde iki bölümde kum plajı oluşturma çalışmamız var. Bunlardan biri bayanlara özgü bir plaj olacak dedi.Başkan Yakup Samangül ilçemiz Rize merkeze yakın  olmasından ötürü bazı dezavantajları olsa da avantajları da yok değil.Rize son yıllarda turizminden epey pay almaya başladı. Ülke genelinde hiçbir ilde bulunmayan yeşilin birçok tonuna sahip olan il özellikle Arap turistlerin uğrak mekanı oldu.

     Rize ili ayrı zamanda yemek kültürü ile de turistlere farklı damak tatları sunuyor.”Rize’de pide yemek istiyorum” denince sizi Derepazarı ilçesine yönlendirirler. Maharetli ustaları ile müşterilerine birçok pide lezzeti sunan Derepazarlı aşçıların ünü artık ilin sınırlarını aşarak ülke sınırlarına ulaştı.Pide artık markalaştı, ilçede yenilen pideyi başka bir yerde bulma şansınız yok. Dolgu alanında yapılacak yeni tesislerle pide,daha da öne çıkartılarak gelen turistlere daha iyi hizmet edilmesi planlanıyor dedi.

Editör: HABER MERKEZİ