Türkiye Cumhuriyeti'nin 85. kuruluş yıl dönümü, Çayeli'nde törenle kutlandı.

Çayeli Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Fahrettin Kırbıyık, Emniyet Amiri Aydın Serbest, daire amirleri, sivil toplum örgütü başkanları, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Timur Konuk, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

Kaymakam Mehmet Aktaş yaptığı konuşmada şunları söyledi: Cumhuriyet Türkiye için sadece bir yönetim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet getirdiği çağdaş açılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş ekonomik sosyal siyasal hayatımız görünmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne milletin kendisidir. Türk milleti cumhuriyeti benimsemiş, bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır.

Törende çeşitli okullarda öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini, Gençliğin Ataya Cevabını ve günün anlamına uygun şiirler okudular. Törende ayrıca Şehit yakınlarına Kaymakam Mehmet Aktaş tarafından hediyeler verildi. Resmigeçitle tören sona erdi.

TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ