Kutlamalar kapsamında yapılan ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunma programına Çayeli Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Uğur Dağlıç, Belediye Başkanı Rıza Çakır ve yetkililer katıldı. 

Saat 10’dan itibaren ilçe Stadında başlaması gereken Tören ses sisteminin zamanında kurulamaması nedeniyle yaklaşık yarım saat geç başladı. İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Timur Konuk ve Belediye Başkanı Rıza Çakır törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutladılar.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır şunları söyledi; Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalenin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü. O gün Samsun’da vatanperver insanlarını selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla sizleri selamlamıyorum.

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs;

19 Mayıs, sadece Türk Millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

Bayram Bakır’ın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalar yaptılar. Çayeli Kız Meslek Lisesi ve Rize Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından sunulan folklor gösterilerini beğeniyle izlendi. Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Meslek Lisesi Bandosu eşliğinde törene katılan öğrenciler protokol üyelerini ve halkı selamladılar. Kız erkek kategorilerinde yapılan 100 metre koşusunun ardından Çayeli Uzakdoğu Spor Merkezi sporcularının yaptığı gösteriler nefes kesti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen 1500-1000 metre konuşlarında ve Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programın son kısmında ise öğrencilerin yaklaşık iki aydır hazırlandıkları gösterileri mükemmel bir uyumla sundular.

Editör: HABER MERKEZİ