Şişli'de üzerinde 8 kilo 800 gram patlayıcı ile yakalanan kadın canlı bombanın hazırlık yaptığı kanlı eylemin ayrıntıları belli olmaya başladı. 

ADI HATİCE İNCİ
İstanbul'da sansasyonel eylem gerçekleştirmek için hazırlık yaparken, üzerinde 8 kilo 800 gram plastik patlayıcı ve düzenekle dün Şişli'de polisin takibi sonucu yakalanan PKK'lı kadın teröristin 'Ezgi' kod adlı Hatice İnci olduğu saptandı. 

İKİ KİŞİ DAHA YAKALANDI
Örgütün 'canlı bomba' olarak görevlendirdiği İnce'yi, iki hafta önce eylem yapması için gönderen Tuncay Sağınç ve Mehmet Sıddık Akın da dün gece Van'da yakalandı. 

CANLI BOMBA ARTVİNLİ
Güvenlik güçlerinin dikkatli takibi sonucu, planladığı kanlı eylemi gerçekleştiremeden yakalanan 'canlı bomba' Hatice İnci'nin, Artvinli olduğu ve PKK terör örgütünün kamplarında uzun süre patlayıcılar konusunda eğitim aldığı belirlendi. Polis 'canlı bomba' kadın teröristin ifadeleri ve teknik takip sonucu, Hatice İnci'nin eylül ayı başında örgüt kamplarından Van'a geldiği ve orada temas kurduğu örgüt mensupları tarafından da 25 Eylül günü otobüsle İstanbul'a gönderildiği saptandı. 

BASKINDA YAKALANDILAR
'Canlı bomba' teröristi Van'dan İstanbul'a gönderen örgüt üyelerinin 26 yaşındaki Tuncay Sağınç ve 36 yaşındaki Mehmet Sıddık Akın oldukları bilgisine ulaşılınca, Van'da operasyon başlatıldı. Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri dün saat 23.30 sıralarında kentin Selimbey Yalı Mahallesi'ndeki bir eve yaptıkları baskında Tuncay Sağınç ve Mehmet Sıddık Akın'ı yakaladı. İlk ifadelerinden sonra hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Sağınç ve Akın, bu sabah uçakla Van'dan İstanbul'a götürüldü. 

PATLAYICIYI BİR HAFTA SONRA
Zanlıların sorgusu ve teknik inceleme sonucunda ulaşılan bilgilere göre, örgütün 'canlı bomba' olarak görevlendirdiği Hatice İnci'yi İstanbul'a gönderen Tuncay Sağınç ve Mehmet Sıddık Akın da bir hafta sonra İstanbul'a gitti. Dikkat çekmemek için 'canlı bomba' kadın teröristten sonra İstanbul'a gelen Sağınç ve Aydın, yanlarında getirdikleri 8 kilo 800 gram plastik patlayıcıyı ve bunu infilak ettirecek düzeneği Hatice İnci'ye vererek yeniden Van'a döndü. 

HEDEF YİNE HALK
Terör örgütü PKK'lı kadın teröristin kendisine ulaştırılan bomba ile halkın yoğunlukta bulunduğu bir yerde eylem yapma hazırlığında olduğu yapılan araştırma sonucunda ortaya çıktı. 

Teknik incelemede kadın terörist Hatice İnci ile onu Van'dan gönderen Tuncay Sağınç ve Mehmet Sıddık Akın arasında eylemin yapılacağı yer ve zamanı konusunda sürekli cep telefonu ile görüşmelerin yapıldığı, bu telefon görüşmelerinde eylemin 'ses getirecek' bir eylem olması için tüm ayrıntıların konuşulduğu kaydedildi. Yetkililer, eylemin nerede ve ne zaman yapılacağının planlandığı konusunda her hangi açıklamada bulunmadı. 

Son günlerde yurt genelinde yaşanan bazı terör eylemlerinin ardından güvenlik güçleri alarma geçti. PKK terör örgütü üyelerinin özellikle metropol kentlerde eylem yapma hazırlığında olduğu bilgisine de ulaşan güvenlik güçleri, başka olaylara fırsat vermemek için tüm önlemleri aldı. (Hürriyet)



Editör: HABER MERKEZİ