Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ün Cumhuriyet’in 84’üncü yıldönümü nedeniyle Çankaya Köşkü’nde giydiği kıyafeti büyük ilgi gördü. Özellikle farklı tarzda hazırlanan türbanıyla dikkat çeken Hayrünnisa Hanım’ın kıyafeti ünlü modacı Dilek Hanif imzalı. Hanif, first lady’nin kıyafetini, devlet adamlarının giydiği frak’tan esinlenerek hazırladığını söyledi.

Gül’ün, kızı Kübra’nın düğününde giydiği kıyafeti de kendisinin hazırladığını anlatan Dilek Hanif, “Hayrünnisa Hanım’la yaklaşık bir ay önce bir dostumun vasıtasıyla tanıştık. Özel gecelerde ve yurtdışı seyahatlerinde kullabileceği kıyafetler üzerine konuştuk. Benim için bir şeyler hazırlar mısın?’ dedi. Ben de çizim olarak kendisine yolladım. Beğendi ve sonrasında karşılıklı bir araya geldik. 29 Ekim resepsiyonunda bir kıyafete ihtiyacı olduğunu söylemişti. Mekan ve yer kavramına özen veriyorum. Frak’tan esinlendim” dedi.

‘Türban konusunda önerilere açık’
Dilek Hanif, Hayrünnisa Gül’ün türban konusunda önerilere açık olduğunu da belirterek şöyle konuştu: “Baş örtüsünün dışında farklı bir çalışma yaptık. Çok farklı ve sıradışı bir tarz olmasına özen gösterdik. Atölyede bir takım çalışmalar yaptık baş kısmının bu şekilde durması için. Yeniliklere çok açık biri.” Ünlü modacı, kıyafetle ilgili detayları ise şöyle anlattı: “Saten ve krep kumaştan. Yakasındaki saten ise kıyafeti bütünlüyor. Başı ve iç gömleğinde saten kumaş kullandık. Svarovski taşlardan oluşan toka ise kıyafeti bütünlüyor. Çok sayıda prova da yaptık”

Avşar’ın modacısı
Hülya Avşar’ın modacısı olarak tanınan Hanif aynı zamanda Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) üyesi.
vatan 





 
Editör: HABER MERKEZİ