AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Gelişim TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan Gündem Özel programında temsilcimiz Mustafa Bayrak”ın konuğu oldu. 

   Gelişim TV ekranlarında canlı yayınlanan Gündem Özel programının konuğu olan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal  Mustafa Bayrak”ın sorularını cevapladı. Karal ülke genelinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan”a verilen desteğin 12 yıllık geçmişi olduğunu belirterek “ Bu muhalefet ile biz çok daha iktidar oluruz, 9 seçim in galibi AKP ve genel başkanı Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan”dır, halen muhalefet bundan ders almadı ve halen belden aşağı vurmaya devam ediyor. Hiçbir projeleri, hiçbir yenileme çalışmaları olmayan muhalefet yenilmeye doymayan güreşçi gibi koltuklarında oturuyorlar. Bizim beklentimiz muhalefetin her iyi yapılana iyi, kötü yapılana ise kötü ve onun yanında proje üretmeleridir. Bu muhalefet olduktan sonra biz çok daha iktidar oluruz” dedi.

      Erdoğansız çivi bile çakamayız

Başbakan Erdoğan”ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile Rize”de hiçbir şeyin değişmeyeceğini söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal” Sayın Cumhurbaşkanımız 28 Ağustos ta koltuğu devir alacağını belirterek” Başbakanımız Rize”de çakılacak tek çivi den bile haberdar olmak ister, Rize de yapılması gereken yatırımlar var. Lojistik üst, Havaalanı, Ovit tüneli gibi çalışmaların bizzat takipçisidir. Rize”nin tüm sorunlarından başbakanımızın haberi var ve Rize de yapılacak yatırımlardan muhakkak haberdar olur. Rize”yi yakinen takip etmekte ve bizlere bunun hesabını sormakta. Başbakanımızın, Cumhurbaşkanı olduktan sonra da Rize”yi yakinen takip edeceğini biliyoruz” dedi.

     Rize gereğini yaptı

10 Ağustos seçimlerinde Rize halkının gereğini yaptığını söyleyen Karal”  Doğu ilçelerimiz bile büyük oranda Sayın Başbakanımıza destek verdi.  Burada Rizeliler hemşericilik örneğini en iyi şekilde gösterdi. Milletvekilliği veya yerel seçimler gibi olmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Rize hemşerisine sahip çıktı. Bu bizim için büyük bir onur ve gururdur. 81 il arasında Rize 1 sırada yer aldı. Bunun için Rizelilere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

    Adayı başbakan gösterecek

Başbakan ve genel başkan adayını Başbakan Erdoğan”ın işaret edeceğini söyleyen Karal” Başbakanımız yapılacak olan olağan üstü genel kurul öncesi parti teşkilatı ile istişare ederek genel başkanımızı belirleyecek. Seçilecek olan genel başkan ve Başbakanın liderimizin emrinden çıkacağını düşünmüyorum. Partimizin iç tüzüğü ve kurallarına göre hareket edeceğini düşünüyorum” dedi.

   Biz dağılmayız

Bayrak”ın AK Parti, ANAP gibi olur mu sorusuna ise Karal” Biz sağlam temeller üzerinde kurulu bir partiyiz, Özal döneminde son zamanlarda oylar düşmüş ve düşmeye devam etmiş, biz yüzde 34 ile başladığımız seçimlerde sürekli yükselen bir partiyiz. Yerel seçimlerde yüzde 46, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 52 oranında oy aldık, bu oylar Sayın Başbakanımıza verilen oylardır. Kendisinin Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra bu grafiğin yine yükseleceğini düşünüyorum. Parti içinde birlik ve beraberlik son derece mükemmel” dedi.

    Erdoğan mesajı verdi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Başbakan Erdoğan”ın balkon konuşmasında mesajını verdiğini belirterek” Artık siyası çekişmelere son verilmesini istedi. Balkon konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsetti. Artık tarafsız olacağını ve herkese kucak açacağı mesajını verdi. Siyasi partiler artık kendilerini sorgulamalı, kendi içlerinde gerekli düzenlemeleri yapmalılar. Çamur atmak, leke sürmek veya belden aşağı siyaset ile hiçbir yere varamayız. Ülkemizin büyümeye ve Dünya ülkeleri arasında ilk sıralarda yerini almaya hakkı var. Muhalefetimiz öz eleştiriler ile hükümeti yönlendirmeli” dedi.

    Partiden kopma olmaz

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 201 yılında yapılacak olan Milletvekili seçimlerinde 75 e yakın milletvekilinin 3 döneminin dolacağını belirterek” Bunlar yine partimizin içinde çeşitli görevlerde bulunacaklar. Onların yerine yeni arkadaşlarımız katılacak, partimizde bu isimler her zaman hizmet etmeye devam edecekler, bunlar arasında Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayatı Yazıcı, Rize milletvekilimiz Nusret Bayraktar”da var, Ben siyaseti Bayraktar”dan öğrendim, bunlardan yeni siyasetçilerin öğreneceği çok şey var” dedi.

   Erdoğan koltukta oturmaz

Karal Başbakan Erdoğan”ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Çankaya köşkünde dinlenmeyeceğini belirterek” Yine aktif hayatta olur, son 12 yıldır olduğu gibi yine aktif hizmet etmeye devam eder, Cumhurbaşkanımızın koltukta oturup ülke meselelerine tarafsız kalacağını kimse söyleyemez. Alışılmış bir hayatı var ve bu hayattan kopacağını düşünmüyorum” dedi.

   Başkanlık sistemi gelmeli

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal Türkiye de ABD de olduğu gibi Başkanlık sisteminin gelmesi gerektiğini belirterek” Hiçbir vekil bakanlık beklentisinde olmamalı, muhalefetin vereceği bir gensoru da kendi vekilimiz için olumsuz oy kullanmamız mümkün değil, Başkanlık sistemi olur ise hiçbir milletvekili bakanlık bekleyemeyeceği gibi yolsuzluk ve usulsüzlüklerde olumlu oy kullanmamız da mümkün olmayacaktır. İcraatın başı gereğini yapmaktan çekinmez” dedi.

    Kabine değişir

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal yapılacak olan genel başkanlık seçimleri sonrası kabine de bazı değişikliklerin olabileceğini belirterek” Kabine değişikliklerinde sürekli 3-5 kişi değişebilir. Bunu bizde bekliyoruz. Her lider kendi ekibi ile çalışır. Bu doğaldır. Benim bir bakanlık beklentim yok. Ben hizmet adamıyım, Parti içinde ne görev verilirse yapmaya hazırım” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ