Korkunç yangında mucize yaşandı. Alevlerden kurtulmak için pencereye çıkan anne baba, son çabayla 2 yaşındaki bebeklerini camdan attılar. Bebeği yere düşerken bir polis yakaladı. Bebek sapasağlam kurtuldu.

Ludwigshafen’de Türklere ait bir binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5’i çocuk 9 kişi öldü, polis ve itfaiye erleri dahil 60 kişi yaralandı.

MERDİVENLER AHŞAP OLUNCA

İçi ahşap binanın merdivenleri yandığı için üst kattakiler mahsur kaldı. Yangındaki mucize ise, anne babalarının üçüncü kattan attığı çocukların, aşağıdaki polislerce tutulup kurtarılmaları.

Zeki Karakaplan'a ait olan ve 52 kişinin oturduğu dile getirilen binada çıkan yangında, 50 yaşındaki Medine Kaplan, gelinleri Hülya Kaplan (33) ve Döne Kaplan (25) ile çocukları Kenan (2), Kamil Kaplan (3), Karanfil Kaplan (7), İlyas Kaplan (3) ve Dilara Kaplan (7) yaşamını yitirirken, 60 kişi de yaralandı. , Belma Özkaplı (22) ise panikle binadan atlayarak yaşamını yitirdi...



YENİ BİR SOLİNGEN Mİ?

4 katlı binada çıkan yangının çıkış sebebi henüz anlaşılmazken, kafalarda, ırkçıların yol açtığı ve büyük bir faciayla sonuçlanan 'Yeni bir Solingen mi' kuşkuları dolaşıyor.

ZİYARET GELMİŞLERDİ

Yangında 2’şer çocuklarıyla birlikte hayatını kaybeden Hülya ve Döne Kaplan’ın ayrı ayrı evlerde oturdukları, tatil günü olması dolayısıyla çocuklarıyla birlikte yanan eve kayın valideleri Medine Kaplan’ı ziyarete gittikleri ortaya çıktı.

POLİSLER GAYRETLİYDİ

Can verenlerin akrabalarından Turgut Bulut, yangında polislerin ise, insanüstü çalıştıklarını ve canlarını hiçe sayarak kurtarma çalışmalarına katıldıklarını söyledi. Polislerin birbirleri üstüne çıkıp yardım bekleyen insanları kurtardıklarını ifade eden Bulut, 'Polis büyük bir gayretle çalıştı. Minnettarız' dedi.



ERDOĞAN: OLAY AYDINLATILSIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk'ün hayatını kaybettiği yangının sebeplerinin bir an önce aydınlatılmasını istedi. Başbakan Erdoğan'ın, Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'yi AKP Genel Merkezi'ndeki kabulünde; Ludwigshafen'daki yangın gündeme geldi. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirten Schaeuble de, 'Konuyu ciddiyetle araştırıyoruz. Şu ana kadar sabotaj işareti bulunmadı' dedi.

İnternethaber 

Editör: HABER MERKEZİ