Daha önce bir haber ajansının görüntülerini çalarak başka bir ajansa geçen ve Artvin Borçka`da habercilikle meşgul olan Z.A. adlı kişi bu kez 15 yıl önce Rize`nin Ardeşen ilçesinde çektiği kamyon sürücüsü kadının aynı görüntülerini yeni çekilmiş gibi bir ajansa servis etti.

Görüntülerin çekildiği tarihte 72 yaşında olan ve şimdi 87 yaşına ulaşan kadının şoförlükten uzaktan yakından bir ilgili kalmadığı ortaya çıktı. 

Artvin Borçka`da yaşayan Z.A. adlı bir haberci 15 yıl önce Ardeşen`de çekilen kamyon şoförü kadının görüntülerini yeni gibi dün çalıştığı haber ajansına servis etti. Ajan sta görüntülerin yeni olduğunu düşünerek haberi servis etti. Bazı televizyon kanallarıda bu görüntüleri alıp kullanınca gerçek ortaya çıktı ve görüntülerin aslında 15 yıl önce çekildiği belirlendi. O tarihte 72 yaşında olan olan kadın şimdilerde 87 yaşına ulaşmış ve yaşı itibariyle 13 yıl önce kamyon sürmeyi bırakmıştı. Ankara`da akrabalarının yanında yaşayan kadın kendisinin 15 yıl önce çekilen görüntülerini yeni gibi televizyonda görünce şaşkına döndü ve haberi yapan kişiye sahtekarlık yaptığını belirterek tepki gösterdi. 

Bu arada haberi yayınlayan televizyon kanalları da yeniden konuyu gündeme getirerek haber ajansının kendilerini yanılttığını belirterek özür diledi.  

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Bu arada Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Rize’de yaptığı asparagas (gerçek dışı) haberle kamuoyunu yanıltan Z.A. ‘yı yayınladığı bir bildiri ile kınadı, ilgili haber ajansına da durumu bildirerek gerekli önlemi almasını istedi. 

Editör: HABER MERKEZİ