İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, dün Rize'ye ziyaretinde Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın tavrı ve konuşmasından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
 
Trabzon Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Recep Kızılcık ile görüşen Büyükelçi Levy, basın mensuplarının Rize'de dün kendisine yönelik Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın açıklamalarını hatırlatması üzerine, başkanın tavrından dolayı hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Belediye başkanıyla dün bir görüşme yaptığını anlatan Levy, şöyle konuştu: 'Kendisiyle İsrailliler'in bu bölgeye olan ilgisi hakkında görüştüm. Belediye başkanının tavrından dolayı hayal kırıklığına uğradım. Çünkü buraya gelen İsrailli turistlerin bir şekilde doğaya zarar verdiği şeklinde şüpheleri olduğunu, Rize'nin merkezine değil de çevre ilçelere ziyarette bulundukları yönünde bilgi verdi. Bunu bir şekilde çözmeliyiz. Ben dünkü yaşananları bir olay olarak görmüyorum. Belediye başkanına buraya gelen İsrailli turistlerin gezmeye ve eğlenmek için geldiklerini anlattım. Eminim İsrailli turistler bu bölgeye gelmeye devam edeceklerdir.'

Büyükelçi Gaby Levy, Trabzon'a ilk kez geldiğini de ifade ederek şöyle konuştu: 'Trabzon ile ilgili haberlere ilgim vardı ve bu şehri her zaman görmek istemiştim. Burada olmaktan mutluyum.' Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ziyaretin anısına Büyükelçi Levy'e bir plaket verdi.
Editör: HABER MERKEZİ