İSTANBUL (AA) - Vestel Ventures ve Tacirler Portföy Yönetimi ortaklığıyla yönetilen Gelecek Etki Fonu, ilk yurt dışı yatırımını İngiltere merkezli OctaiPipe'a yaptı.

Vestel'den açıklamaya göre, Endüstriyel IoT için uçtan uca Edge AI platformu olan OctaiPipe, Seri A öncesi yatırım turunda toplamda 3 milyon sterlin yatırım ve 500 bin sterlin hibe aldı.

OctaiPipe platformu, kullanıcıların yapay zekayı uçta hızlı şekilde dağıtmasına ve otomatikleştirmesine, akıllı IoT cihazlarından oluşan ölçeklenebilir ağlar boyunca dağıtılmış makine öğrenimini düzenleyip yönetmesine olanak tanıyor.

OctaiPipe'ın geliştirdiği Birleşik Öğrenme Platformu ile IoT cihazlarındaki veriler, yapay zeka modelini uçta yerel olarak eğitmek, performansı ve sistem dayanıklılığını en üst düzeye çıkarmak, veri güvenliğini artırmak ve bulut veri maliyetlerini radikal şekilde azaltmak için kullanılarak ölçeklenebilir çözümler sunuyor.

Akkuş şeker fasulyesi için AB coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldı Akkuş şeker fasulyesi için AB coğrafi işaret tescil başvurusu yapıldı

Yatırıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vestel Ventures Genel Müdürü Öner Tekin, girişimcilik ekosistemlerini desteklemek ve yeni iş alanlarını Vestel'in bünyesine kazandırmak için yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizdi.

Tekin, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu kapsamda OctaiPipe'a yaptığımız yatırım, 'Gelecek Etki Fonu'nun beşinci, aynı zamanda da ilk yurtdışı yatırımımız. Gelecek Etki Fonu aracılığıyla, teknolojik yönü güçlü olan ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğuna inandığımız girişimlere, sektör ayırt etmeksizin yatırım yapıyoruz. OctaiPipe, yapay zekanın endüstriyel anlamda ölçeklenebilir hale gelmesini sağlayan 'Federated Learning' teknolojisi geliştiren bir girişim. Bu açıdan OctaiPipe'ın yakın gelecekte Vestel ile ortak çalışmalar gerçekleştirmesini de planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde startup yatırımlarını, uluslararası iş birliklerini ve büyüme alanlarımıza yönelik yatırımlarımızı sürdüreceğiz."

Kaynak: aa