Yoğun bir kupa programı geçirdiklerini belirten Karaman;” Son Aydın kupa maçında 45 dakika rötar yedikten sonra 13 saat sonra Rize’ye ulaştık. Antrenmandan fazla yolda yoruluyoruz.'

 – Trabzon – İstanbul – İzmir… Yolculukta sürekli oturan futbolcular sakatlanma riski çok yüksek. Hafta içi oynadığımız Aydın 1923 kupa maçı öğlen 12’de başladı. Türkiye’de futbolcular zaten 10’da uyanıyor. Saha zemini çok kötü idi. Rakibi tebrik etmek gerekiyor. Bu maçı kulübeden gelen oyuncularım çevirdi, bu bir gerçek. Burada ders çıkarmamız gerekiyor, girdiğin pozisyonları gole çevireceksin. 2 -1 galip geldik ama, mağlupta olabilirdik, berabere de bitebilirdi. Son dakika golü ile kazandık' dedi.

Devre arası transferinde özeleştiri yapan Karaman ”Geç kaldık, camia haklı..!”

“Maalesef, kendimizden bahsedelim. Keşke kamp döneminde transfer edeceğimiz oyuncu yanımızda olsaydı. Bu takımda bir orta saha, bir beyine ihtiyaç var. Bunu biz çok önceden belirleyip, kamp dönemde bizimle birlikte olmalıydı. Bu affedilecek bir şey değil. Buradan herkes mesaj alsın. Camia haklı olarak soruyor, hocam transfer merde? Kim bize bu konuda ne eleştiri yapıyorsa haklı. Bu teknik adamın veya yöneticinin yapacağı iş değil. Bizim bu sezon sonuna kadar dört kişilik ekibi hazırlayıp, takımın ihtiyacı olan oyuncular bunlar deyip, sezon sonu bu futbolcuları aramıza katmamız gerekiyor. Sezon sonu altı oyuncunun sözleşmesi bitiyor. Sezon sonu aynı şeyleri bir daha yaşayacağız. Bu transfer olayını kesinlikle düzeltmek zorundayız. Transferde iki oyuncudan çok ümitliydim. ( Marko Marin ve Emre Çolak ) Birinci oyuncu ile bizzat ben konuştum, ikinci oyuncu ile de görüştüm, menajeri ile de telefonda görüştüm. Bana, geri dönüşü olmadığı için konu şimdilik kapandı. Aynı bölge için yurt dışından bir oyuncuya yöneldik. Adam gibi, ekonomik anlamda fedakarlık yaparak eğer biz bu oyuncuyu alacaksak, Fenerbahçe maçında o oyuncu Kadıköy’de olmalı. Transferde durum bu…” ifadelerini kullandı.

     Yapılanma yavaş

Transferin gecikmesinin nedeni tek kelime ile özetleyen Karaman “ Eksiğiz, hatalıyız, kulübün yapılanmasında yavaş hareket ediyor, kulüp bize ait değil, biz bugün buradayız, yarın başka yerdeyiz”

Bu işler ekip işi. Teknik direktör yurt dışında bir maçı izleyip, gelmesi üç günü buluyor. İzleme ekibi olması gerekiyor. Bu kişiler doğru adam olması şart. Gözü iyi olması lazım. Adam dolu, yarın çağır yüz kişi gelir. Hocanın değil, yönetimin değil, şehirden biri nin değil, aklı ile çalışan insanlar olması lazım. Bu işler basit değil. Ben inanıyorum ki sezon sonuna kadar bu departmanı Rizespor’a kuracağız. Başkan’ın da görüştüğü isimler var. Bu kulübü birlikte inşa etmemiz gerekiyor. Son iki sezon küme düşmemeye oynayan bir takımız. İlk devre 8. Bitirdik bu yeterli değil. İki, üç maç kaybettik mi küme düşmemeye oynarız. A.Ş Yönetimi batmış bir kulübü yeniden hayata bağladı. Ceplerinden para vererek ayağa kaldırdı. Yüzlerce icra dosyası vardı. Teknik ekip ve futbolcular 40 kişi, diğer çalışanlar la birlikte 80 kişi bu kulüpte çalışıyor. Bu giderler, gelirler olmadan karşılanmıyor. Önce gelirleri oturtmamız gerekiyor. Gecikmenin ana nedeni bu. Ben sizinle doğruları konuşuyorum. Transfer basit. Parayı ver yap. Böyle bir para yok. Anadolu kulüpleri artıya nasıl geçer? Futbolcu satarak, benim gayem bu. Her sezon sonu bir iki futbolcuyu çıkartıp, çok iyi paralarda satmak. Kulübe para kazandırmak. Her sezon birileri bir araya gelerek ( salma ) para toplamak. Bu her zaman olmuyor. İşte burada sıkıntı var. Biz önümüzde ki sezonu da planlamamız gerekiyor” cümlesini kullandı.

“Telefonda Röportaj Olmaz!”

Geçen ay TFF Tam saha dergisinin Kweuke ile röportaj yapmak istediğini hatırlatan Karaman;” Telefonda röportaj yapmak istediler. 20 tane soru soracaklar. Böyle olmaz, karşı çıktım. Ben Rizespor’um. Benim oyuncum ile telefonda konuşmaz. Yapmak isteyen Rize’ye gelecek. Buradan Dünya’ya çay gidiyor. Burası sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi. Hemen Servet bey’i aradım ve ekibini buraya gönderdi. Şimdi kamuoyu ne diyor? Ben burada nasıl hassasiyet gösteriyorsam, bilin ki transferlerde de aynı hassasiyeti gösteriyorum. Burası önemli bir şehir ve futbolda da böyle olmamız gerekiyor. Eksiğiz, transferi doğru yapamıyoruz, eleştirenler haklı” Dedi.

Genç oyuncuları oynatmaya devam edeceğini belirten Ç.Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman;” Bugün Muhammet oynayan oyuncu. Oğuzhan ve Ufuk var. Süper ligde 3. Kaleci konumunda kaleci Mert. Ben bu cesareti gösterdim. Transfer mevsimi bittiği zaman oynamayan oyuncu karşıma çıkarak “ hocam beni neden oynatmıyorsun, demesin” Gelsin, çıksın karşıma şimdi söylesin. Gelecek olan 2-3 transfer ile kadro sayısı yükselecek. Ben sözleşmeli oyuncuya sen git diyemem. Cumali Bişi gitti, para kazanması gerekiyordu. Genç oyuncu bana  “ Allah razı olsun” diyerek gitti. Oynaması gerekiyor. Oğuzhan ve Ufuk son kupa maçı formalite olursa oynatacağım. Burada gelişim önemli. İlyas’ı kiralık gönderdim. Düzenli oynamak, idman topçusu olmaktan çok farklı. Gitsin oynasınlar, kendilerini geliştirsinler. Alt yapı tesisleri olmak zorunda. Başkan, Projeyi çizdirdi. M.City projesi Rize’de olacak. Burada akademi, okul yapacağız. Girişler ayrı olacak ”

“Gençlerbirliği Maçını Taraftar Alacak”

“Çok kritik bir maça çıkacağız. Çok zor geçecek. Bizde geçen sezon aynı pozisyondaydık. 12. Adam 90 dakika sonuna kadar destek istiyorum. Rize şehri ilgi, alaka var ama sahada istiyorum. Bu maç taraftarın maçı. Burada 27 puanı yaptık mı, çok farklı yerlere gideriz. Tam tersi kaybettik mi, aşağılarda yer alırız” ifadesini kullandı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ