Gençlik Haftası kutlama programı çerçevesinde Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü Gençlik Merkezince düzenlenen zararlı alışkanlıklar afiş ve slogan yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle dağıtıldı.

Öğrencilerin bir birinden güzel ve anlamlı slogan ve afişleri zararlı alışkanlıkların ne derece gençliği tehdit ettiğini bir kez daha ortaya koydu.

186 afiş ve 437 sloganla tamamlanan yarışmada Afiş dalında Derepazarı Ali Rıza Yılmaz İlköğretim Okulundan Şüheda Savut birinci, Çay İlköğretim Okulundan Sema Gül ikinci, Derepazarı Ali Rıza Yılmaz İlköğretim Okulundan Neslişah telci üçüncü, Güneysu Yavuz Selim Lisesinden Meryem dereci dördüncü ve Çay İlköğretim Okulundan Semih Sezgin beşincilik elde ederken, Slogan dalında Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulundan Fatma Başaran “Zararlı alışkanlıkların olmasın, Hayat Senide bizden almasın! Sloganıyla birinci, Çayeli AHNİ Anadolu Lisesinden Merve Kara “Bir defadan bir şey olmaz deme, azıcık ateş çok ağaç yakar!” sloganıyla ikinci, İyidere Merkez İlköğretim okulundan Rabia Aydın Bağımlılık güzeldir; Ama insana olanı!” sloganıyla üçüncü ve Çayeli AHNİ Anadolu lisesinden Sena seda Sarı dördüncü, Çayeli 9 Mart ilköğretim okulundan Yavuz Çil ise beşinci oldu.

Rize gençliğinin diğer illere oranla zararlı alışkanlıklardan uzak olduğunun bu yarışmaya olan ilgiden görüldüğünü vurgulayan Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz “devlet olarak gençlerimize sportif, sanatsal, kültürel ve sosyal imkânları sürekli artırarak sağlamak bizim görevimiz. Bu imkânları devlet olarak sunarken velilerde çocuklarını yönlendirmesi gerekmektedir. Bu törende velileri görmek bizi son derece mutlu etti. Ancak yeterli değil, mutlaka her gencin ya sportif alanda, ya sanatsal ve kültürel alanda bir etkinlikte yer almasını sağlamak durumundayız. Aksi halde dünya gençliğinin içinde bulunduğu zararlı alışkanlıklar kıskacı burada da etkisini göstermesi kaçınılmaz olur. Ben katılım gösteren bütün gençlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Slogan dalında dereceye girenlere ödüllerini Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz verirken afiş dalında dereceye girenlerin ödüllerini ise; Gençlik ve Spor tesislerden sorumlu şube müdürü Kenan Yücel verdi.. Tören birlikte çektirilen anı fotoğrafı ardından sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ