Çayeli Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Âdem Mutlu, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Denizcilik Lisesi İngilizce öğretmeni Mustafa Şahin bir brifing verilerek sivil savunmanın önemine dikkat çekti. Daha sonra okul içerisinde Meslek dersleri öğretmenleri Ramazan EĞRİ, Mustafa Şentürk ve Murat Tafralı’nın koordinasyonunda gerçeği aratmayacak tahliye, kurtarma ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikata Çayeli İtfaiye Amirliği’nden gönderilen itfaiye arabası ve ekibi ile Çayeli Sağlık Grup Başkanlığı tarafından gönderilen ambulans’ın katıldığı tatbikata öğrenciler,  halatla yüksekten inme, sedye ile yaralı taşıma, itfaiyeci usulü yaralı taşıma, itfaiye merdiveni ile kazazede alımı ve yangın söndürme tatbikatlarını gerçeği aratmayacak şekilde gerçekleştirdiler.

Okul Müdürü Bülent Savaş Furat  “Okulumuzda 28 Şubat Sivil Savunma Günü münasebetiyle başarılı bir program gerçekleştirdik. Bilindiği üzere ülkemizde 16-60 yaş arası herkes kanunen sivil savunma faaliyetlerine katkıda bulunmakla mükelleftir. Öğrencilerimizde bu şuuru oluşturmak ve (En iyi talim tatbikattır.)anlayışı  ile etkili ve verimli bir tatbikat düzenledik. Programımıza destek veren Çayeli Belediyesi’ne ve Çayeli Sağlık Grup Başkanlığı’na teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Editör: HABER MERKEZİ