20.11.2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız Kurum İdari Kurulu toplantısı sonucunda 21 konuda mu- tabakata varılmıştı.

 

Kurum İdari Kurulu’nda özlük ve sosyal haklar bakımında ilk defa ciddi kararlar alınmıştır.  Mutabakata vardığımız ko- nuların hayata geçirilmesi için mücadelemizi sürdürüyoruz.

 

Personel Genel Müdürlüğü’nce Aralık 2009 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu’nda ilk atama için 8.980, açıktan/kurumlar arası yeniden atamaya 700, açıktan/kurumlar arası ilk atamaya 300, milli sporculara 20 olmak üzere toplam 10 bin atama yapılacaktır. Kurum İdari Kurulu’nda aldığımız kararların 9. maddesi, “Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği değişiklik çalışmalarında, Bakanlığın öğretmen kadrolarına ilgili mevzuatına göre atama izni alınan kadrolardan en az % 7’si açıktan ve kurumlar arası yeniden atamalar için ayrılması yönünde düzenleme yapılması”  şeklindeydi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı açıktan ve kurumlar arası yeniden atamalar için 700 kontenjan ayırarak yüzde 7 oranında kontenjan ayırmıştır. Bundan sonraki kadrolu atamalarda bu durumun devam etmesinin takipçisi olacağımız gibi, diğer 20 maddenin de hayata geçmesinin takipçisi olacağız.

 

 Kurum İdari Kurulu Çalışma Raporu

Editör: HABER MERKEZİ