Fuarda; T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erkan ÇAVUŞOĞLU ve TÜSEB Proje Biyomühendisi Mehtap SERT tarafından Öğrencilere yönelik sunum yapıldı .

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr Hakan USTA fuar alanındaki standı gezerek incelemelerde bulundu. Fuarda Müdürlük birimleri tarafından, sağlıkla ilgili konularda ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, yöneltilen soruları cevapladılar.

Fuarda ayrıca; Organ Bağışı katılımları alınarak konuyla ilgili broşürler dağıtıldı, 112 tarafından ilk yardım eğitimi verildi, Umke tarafından küçük bir tatbikat yapıldı, Ağız ve Diş Sağlığı Mobil aracımızla, ağız ve diş sağlığı konularında bilgilendirme yapıldı,Dumansız Hava Sahası hakkında bilgiler verildi. Karbon monoksit Ölçümü, Boy Kilo ölçümü yapıldı. Diyabet ve Obezite ile ilgili broşür dağıtımı ve bilgilendirme yapıldı. Katılımcılara Kanser Hastalıkları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Ayrıca öğrencilere yaz dönemi ve yıl boyu olan stajlar ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Bahsi geçen tüm konulara ilişkin kamu spotları katılımcılara  sunuldu.  
Öğrenciler tarafından sağlıkla ilgili iş olanakları ve stajlarla ilgili sorulan sorulara uzmanlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Fuar 09.01 2024 Salı günü akşamı sona erecektir.