BAYRAM ALİ KAVALCI

Rize’de Kurulu bulunan; Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi ve bir kısım yönetim kururlu üyeleri, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi ziyaret ederek; Çaykur Çay araştırma Ziraat Çay bahçesi, laboratuarı ile 100 yıl çay paketle fabrikasında bilgi mahiyetinde incelemelerde bulundular.

Çayudad Başkanı Mustafa Mavi; “Çaykur’un çayımızın geleceğine yönelik yapmış olduğu çalışmaları, Sayın Yüce’nın bilgileri eşliğinde yerinde yapmış olduğumuz gezi ve ziyaretten oldukça etkilenip memnun kalarak, çayımız ve üreticilerimiz adına gurur duyduk. Zaten derneğimizin de amacı çay üreticilerimizin kültürel, sosyal ve iktisadı hak ve menfaatlerini korumak ve yardımlaşmayı sağlamaktır. Çay sektörünün her türlü sorunlarını birlikte çözmek ve bölgemizi için hayatiyet konusu olan çayımızın bölgemize azamı derecede faydasının devamı için yönetim olarak gönüllü gayret gösteriyoruz. Sayın Yüce; Çaykur’da uzun zamandır yürütmekte olduğu çok yönlü çalışmalarıyla, gerek teknolojik yeniliklerle, gerekse çayın kalitesi ve ürün çeşitleri ve pazarlanması noktasındaki başarılarıyla dikkat çekmektedir. Yönetim olarak bu başarılarının devamını diliyoruz.”dedi.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce; “Çayüdad Başkanı ve Yönetim kurulu üyeleriyle sahada yapmış olduğumuz çalışma ziyaretinden memnun oldum. Henüz kamuoyunu bu konuda bilgilendirmedim. Mikrobiyoloji laboratuarımızı hizmete açarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığımız tarafından başvurumuz kabul görmüş olup, akreditasyon “Herkesçe kabul gören Uluslararası” laboratuar talebimiz onaylanmıştır. Artık bu laboratuarda çayımızın emar’ini da çekmiş olacağız. Zaten çayımızda insan sağlığına zarar verici hiçbir madde yoktur. Çayımız için her konuda zaten çok yönlü AR-GE çalışmalarımız devam etmektedir.”diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ