Ödül töreni ve konser başlamadan önce kültür merkezi bahçesinde konuklar Rizeliler Günü Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Uluslar Arası Folklor Şenliği için Rize’ye gelen ekiplerin gösterilerini beğeni ile izlediler.

Daha salona geçildi saygı duruşu ve istiklal marşının ardından açılış konuşmasını yapan Rizeliler Günü Dönem Başkanı Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Rizeliler Zirvesi ve Rizeliler günü ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Gelecek yıl Rizeliler gününün temasının dünyada tulum çalan toplumları birleştirmek olduğunu ve etkinlikleri Pazar, Ardeşen, Hemşin, Çamlıhemşin ilçelerinde yoğunlukla yapılacağını söyledi.

Daha sonra bilim alanında ödüle layık görülenlere ödülleri Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu ve sanat dalında ödüle layık görülen kişilere ise ödülleri Rize Vali Yardımcısı Hasan Kayhan tarafından verildi.  

Ödül törenin ardından konsere geçildi. Konserde sahne alan Kültür Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu Türkçe konuşan toplumların söyledikleri çeşitli türküleri izleyicilerin beğenisine sundular.

 

t size='1'>Original Video - More videos at TinyPic
Editör: HABER MERKEZİ