Belediye başkanı Halil Bakırcı, yaptığı açıklamada, dün akşam Güneysu yolunda bir bölümü çöken Zincirli Köprü'nün altından Güneysu ve Çayeli ilçeleri ile Gündoğdu beldesine Andon içme su şebekesinden su taşıyan ana su hattın geçtiğini belirtti.

Köprüde yaşanan çökme nedeniyle ana su hattında büyük hasar oluştuğunu ifade eden Bakırcı, ''Bu su hattı, hemen tamir edilebilecek durumda değil. Bu nedenle maalesef Gündoğdu, Çayeli ve Gündoğdu belediyelerine ana hat tamir edilene kadar Andon şebekesinden su veremeyeceğiz'' dedi.

Rize merkezi için şu anda böyle bir sorun olmadığını bildiren Bakırcı, şunları söyledi: ''Maalesef Andon şebekesinin alternatifi yok. İyi niyetle yapıldı, ama uygulamadaki bazı ihmal ve eksiklikler nedeniyle çok sık arıza veriyor ve sürekli su kesintileri gündeme geliyor. Hemşehrilerime ricada bulunuyorum, iş yeri ve evlerde en az 2–3 günlük su stoku yapacak nizami depolar oluştursunlar. Çünkü şebekede her gün yeni bir arıza çıkıyor. Bu nedenle biz de alternatif su şebekesi oluşturma çalışmaları yapıyoruz.'' Dedi.

 

Bakırcı, Andon su şebekesinden dolayı üye belediyelerin ağır borç yükü altında olduklarını kaydederek, ''Belediyeler bu borçtan dolayı inim inim inliyor. Belediye gelirlerinin önemli bir bölümü bu borca kesiliyor. Maliyetinin 3 katını ödeyip borcu bir anda kapatalım diyoruz, onu da kabul etmiyorlar. Bir türlü bu sorunu çözemiyoruz'' diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ