Mustafa BAYRAK

Türk Kızlayı, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı Ödülü alan ‘Bal’ filminin 7 yaşındaki başrol oyuncusu Bora Altaş’ın tüm eğitim masraflarını üstlendi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükalioğlu, Berlin Film Fetivali’nde Altın Ayı ödümü alan Bal isimli filmin başrol oyuncusu yedi yaşındaki Bora Altaş’ı Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi’nde ki Atatürk İlköğretim Okulu’nda ziyaret etti. Küçükalioğlu burada bir süre İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek, İlçe Belediye Başkanı İdris Melek, Bora’nın babası Raşit ve annesi Ümmi Atlaş ile sohbet etti.

Borayı yanına alan Küçükalioğlu Bora’ya ilk önce hangi takımı tuttuğunu sordu. Bora, Trabzonspor’u tuttuğunu asla başka takım tutmayacağını söyledi. Küçükalioğlu eğitiminde de sinema yaşantısında ki gibi başarılı olma sözü aldığı Bora’nın Üniversite sonuna kadar Türk Kızılayı olarak tüm eğitim masraflarını üstlendiklerini açıkladı. Küçükali oğlu ilk eğitim harçlığı kurdeleli zarf içerisinde Bora’ya verdi.

 Küçükalioğlu ayrıca yanında getirdiği üzerinde Bora 53 yazan Trabzonspor formasını genç yıldıza hediye etti. Küçükalioğlu formanın yanında bir çok Trabzonspor ürününü de Bora’ya verdi.

Bora, Küçükalioğlu’ndan öğretmenlerinin belleri incindiği için 12 adet yeni bilgisayar ve bilgisayar masası istedi. Küçükalioğlu Bora’nın bu talebini yerine getireceklerini açıkladı. İlçe Belediye Başkanı İdris Melek’in Bora’ya birde projeksiyon cihazına ihtiyaç olduğunu hatırlatması gülüşmelere neden oldu.

Editör: HABER MERKEZİ