Yaş çay üretiminde veya Türkiye'de mevsimlik işler için Gürcü vatandaş çalıştırmak isteyenlerin noter aracılığyla davette bulunabilecekleri öğrenildi.

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Tornike Rijvadze, ülke yönetiminin ve 'Kurumlar Arası Koronavirüsle Mücadele Koordinasyon Konseyi'nin vatandaşlara mevsimlik işler için Türkiye'ye gitmelerine izin verdiklerini duyurmuş, ve Bu kişilerin ilgili makamlara Türk işveren tarafından verilen resmi davetiye sunmaları gerektiğini bildirmişti. Bu açıklama üzerine Türkiye’de yaşayan vatandaşlar ise bu daveti nasıl yapacaklarını merak ediyordu.

olay53'ün haberine göre, Türkiye’de Gürcü vatandaş çalıştırmak isteyenler herhangi bir notere gidip davet işlemini noter aracılığıyla gerçekleştirebilecek.

Bunun için Gürcü vatandaşın adı soyadı ve kimlik numarasını notere bildirecek ve noter tarafından davet işlemi yapılacak.

Türk vatandaşlar 1 - 10 arası Gürcü vatandaşı için davette bulunabilecek. Ve her davet edeceği kişinin adı soyadı ve kimlik numarasını notere bildirmek zorunda.

Editör: HABER MERKEZİ