Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, yeni yürürlüğe giren ve 7256 sayılı kanun gereğince uygulanan yapılandırmadan, İl Özel İdaresi’ne borcu olan vatandaşlara çağrıda bulundu.

Rize İl Özel İdaresi’nin, vadesi 31.08.2020 tarihi ve öncesine denk gelen satış, irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklı (kayık çekek yeri ve kaynak suyu kiraları dâhil) alacakları, maden payı alacakları ve idari para cezaları, yürürlüğe giren yeni karar kapsamında yapılandırılacak.

Yapılandırmadan faydalanan vatandaşların, borcunun anaparası ile vade tarihinden kanunun yayım tarihine kadar hesaplanacak, Yİ-ÜFE tutarının ödenmesi halinde; alacakların tüm faiz, cezai faiz, gecikme zammı gibi feri alacakların tahsilinden vazgeçilecek.

Sözleşmeden kaynaklı alacakların ilk taksitini ödeme 28.02.2021, diğer alacakları ilk taksitini ödeme süresi 31.01.2021 tarihi olacak şekilde; peşin ödenebileceği gibi ikişer aylık dönemler halinde altı, dokuz, on iki ve on sekiz taksitte de ödenebilecek. Borcun tamamının ilk taksit süresinde ödenmesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının %90’ından, ilk iki taksit ödeme süresinde ödenmesi halinde %50’sinin tahsilinden vazgeçilecek. Borcun taksitler halinde ödenmesi durumunda Kanunda belirtilen oranlarda katsayı uygulanacak.

İlgili kanun kapsamında yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlar, 31.12.2020 tarihine kadar Rize İl Özel İdaresi’ne yazılı olarak başvurmaları gerekecek.

Editör: HABER MERKEZİ