Valilikten açıklama şu şekilde;

Rize’de etkili olan şiddetli yağışlar öncesinde Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında sabah saat 07:00’da Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde kriz masası kuruldu.
Gelişmeleri yakından takip eden Vali Kemal Çeber burada yaptığı açıklamada ildeki tüm kurumların, gerekli tüm tedbirleri aldığını vurguladı.

Vali Çeber yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 48 saat sürecek yeni bir yoğun yağış uyarımız vardı. Bizde buna karşı tedbirlerimizi iki gündür planlıyoruz. Bütün ilçelerimiz dâhil çok riskli olduğunu değerlendirdiğimiz tüm ilçelerdeki yoğun yağışın vuracağı yerlerde 164 haneden 112’sini tahliye ettik. Bunlar geçici bir tahliye. Bu bölgelerdeki araçları kaldırdık. Hemen hemen her kritik menfezimizin başında iş makinelerimizi ve personelimizi hazırda bekletiyoruz. Buna Karadeniz Sahil Yolu’da dâhil. Rize İl Özel İdaresi ekiplerimizin takviyeleriyle beraber 227 iş makinesi ve araç hazır bekliyor.”

Gelişmelerin kriz merkezinden an be an takip edildiğini ifade eden Vali Çeber, “Sabah saat 7 sularında şu anda bulunduğumuz kriz merkezinde konuşlandık. Osman Aşkın Bak Bakanımız, AFAD yetkilileri, ilimizdeki ilgili tüm kurumların amirleri burada ve tüm kurumlar sorumluluk sahaları ile ilgili takiplerini sürdürüyor ve koordine ediyorlar. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da Artvin'in Arhavi ilçesinde. Kendisi orada durumu koordine ve takip ediyor. 

Biz zaten şu ana kadar tahminlerle uyumlu bir süreç yürütüyoruz. Şu ana kadar sahillerde şiddetli bir yağış bekleniyordu ve öyle oldu. 13.00-21.00 saatleri en kritik zaman olarak değerlendiriyor. Bulutların biraz daha toparlanıp kırsal alanımıza gidip oradan yağış bırakması ve ardından sahile tekrar geri dönmesi bekleniyor. Dolayısıyla biz saat 13.00 ile 21.00 arasında ekstra teyakkuzda olacağız. Rize, bu anlamda en tecrübeli illerden bir tanesi. Vatandaşlarımızı bu noktada muhtarlar aracılığı ile uyardık. Kendileri tedbirlerini aldı. Bizlerde aynı şekilde tedbirlerimizi aldık. İnşallah hasarsız ya da en az hasarla atlatmayı ümit ediyoruz.”

Editör: HABER MERKEZİ