Rektör Hüseyin Karaman veda ziyaretinde “ Başka bir ilde olsam bu kadar başarılı olmak mümkün değil, Rize gibi yerde Cumhurbaşkanının desteği her zaman arkamdaydı, Yeni kurulan bir Üniversitenin başarılara imza atması kolay değil” dedi.53 Gazeteciler Derneğini ziyaret eden RTEÜ Eski Rektörü Hüseyin Karaman 1995 yılında Rize de göreve başladığını belirterek “ son 8 yılımı Rektör olarak sürdürdüm, 16 yıllık bir üniversitedeyim ve uluslar arası alanda üniversitemizin sesini duyurduk, üniversitelerde 3 önemli adım var, Bilim alanında iyi bir ekip olmak, başarıya odaklanan öğrenciler ve iyi tesislerin ve eğitimcilerin olması, birçok alanda başarılı işler yaptık. 12 ayrı yere dağıldık, üniversitelerde kampüsler bir arada olmalı, tabii doğal olarak Rize de arazı sorunu olması nedeniyle bu sorunun üzerinden gelemedik” dedi.

Her üniversite başarmak ister

Rize de başarının sırrının Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Karaman “ Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan bir üniversite ve her zaman bizlere destek oldu. Son 8 yılda çeşitli olaylar yaşadık, Pandemi ve 15 Temmuz darbe girişimi, bunlar bizim talihsizliğimiz, üniversite olarak vakfımızdan çok daha fazla yararlandık, başarılı öğrencileri bünyemize çekmeye çalıştık. Bilim dalında arzu ettiğimiz öğretim görevlilerini buraya çekmek kolay olmuyor. Güzel tesislerimiz var ve öğretim görevlilerimiz için yaptırdığımız lojmanlarımız var, son 8 yılda önemli işler yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

 Sosyal tesisler başlıyor

Üniversite kampüsünün önünde yer alan deniz dolgusu üzerinde yapılan dolguda yakın bir tarihte çalışmaların başlayacağını belirten Karaman “ İhalesi yapıldı, yakın bir tarihte sosyal tesislerin çalışmaları başlayacak. İçimde ükte kalan Kongre merkezi, Paketlemenin olduğu alanda yapılacak olan bu kongre merkezinin bitirilmesini isterdim. Şehir hastanesi ise ilimize çok şey katacak” dedi.

 Başka ilde olmak istemezdim

YOK yönetim kurulunda yer aldığını belirten Karaman “ Rize benim için şanstı, çünkü Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan bu üniversitede arzı ettiğimiz projeleri geliştirmek kolay, başka bir ilde aynı şansı bulamazdım” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ