AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, CHP’nin çay üretimindeki sorunların araştırılması için TBMM'ye verdiği meclis araştırma önergesiyle ilgili partisi adına söz aldığı ve AK Parti iktidarı boyunca çayda yapılan yatırımları anlattığı konuşmasında yer almayan ifadeleri kullanan CHP’li yetkililere tepki gösterdi.

AK Parti kadroları olarak siyaseti bir hizmet aracı olarak gördüklerini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini belirten Bak, "Nitekim CHP’nin çay üretimindeki sorunların araştırılması için TBMM’ye verdiği meclis araştırma önergesiyle ilgili AK Parti adına söz alarak yaptığım konuşmamda da AK Parti iktidarları dönemimde çay ve ÇAYKUR’a yapılan yatırımları anlatarak, bu zamana kadar çayla ilgili sorunları nasıl çözdüğümüzü ifade ettim. Geçmişte hemşerilerimizin çay paralarını 1 yıl sonra alması, ÇAYKUR’a alınan çayların denize dökülmesi, ve bunun gibi birçok sorunu iktidarlarımız döneminde çözdüğümüzü, 2002 yılında 6 bin 600 ton kapasite ile devraldığımız ÇAYKUR’un günlük yaş çay işleme kapasitesini 9 bin 200 tona çıkardığımızı ve bugünkü değeri 650 milyon TL olan dünyanın en büyük paketleme fabrikasını Rize’ye kazandırdığımızı ifade ettim. ÇAYKUR’un yaş çay işleme kapasitesinin tamamının kullandığını hatta bu yılın ilk sürgününde 25 Mayıs’ta 12 bin ton kapasitesinin üzerinde; ertesi gün 11 bin ton, daha sonraki günde 11.500 ton ile kapasitesinin üstünde çay aldığını, İktidarlarımız döneminde yaş çay fiyatının her zaman enflasyonun üstünde olduğunu ifade ettim. Tüm bunların neticesinde özellikle ÇAYKUR için yaptığımız yatırımlar, yaş çay fiyatı ve satımıyla ilgili yaptığımız düzenlemelerden dolayı milletimizin memnuniyetinin ortada olduğunu ve bizleri milletvekili seçerek meclise gönderdiklerini ifade ettim." diye konuştu.

Bugüne kadar çay konusundaki birçok sorunu çözdüklerini belirten Bak, "Bugüne kadar Rizeli hemşerilerimiz AK Parti’ye büyük bir destek vermişse bu yaptığımız hizmetlerden ve liderimize, hemşerimize olan güvenden dolayıdır. Sadece Rize'ye AK Parti döneminde 22 milyar TL'lik yatırım yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor." dedi.

Editör: HABER MERKEZİ