Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, belediye meclisinin Aralık ayı toplantısında, otopark ücretleri gündeminde yaptığı konuşma sırasında, AK Partili bir meclis üyesine “Niçin el hareketleri yapıyorsun” şeklinde söylemde bulundu.

Başkan Çiftçi’nin bu söylemi sırasında meclis kameraları başkan ve katip üyeleri çekiyordu.

Çiftçi, otopark ücretleri konusunda “Eğer bizler çözüm üretemezsek, şirin gözüküp ücret almama alışkanlıklarını terk etmezsek çözüm üretemeyeceğiz” cümlesinden sonra AK Partili bir meclis üyesine “Niçin el hareketleri yapıyorsun” şeklinde söylemde bulundu.

Çiftçi, otopark ücretleri konusunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Çayeli’nin ciddi bir otopark sorunu var. Bu zamana kadar alınan otopark paraları nereye harcanmış? Biz geldiğimiz günden itibaren yaklaşık 1 Milyon TL otopark ücretini hesaba biriktirdik. Çayeli’nin sokaklarını otopark yapmak bir çözüm mü? Son 20 yıldır herhangi bir katlı veya normal bir otopark yapmış mıyız? Yaptığımız iş parkomat ile sokaklarımızı vatandaşın işgalinden kurtarmak istemişiz.”

“HAVALİMANI YOĞUNLUĞU ARTTIRACAK”

“Yakında bir havalimanı hizmete girecek. Şehrimiz bir domino etkisi oluşturacak. Şehrin mevcut yoğunluğu ve sıkışıklığı daha da artacak. Eğer bizler çözüm üretemezsek, şirin gözüküp ücret almama alışkanlıklarını terk etmezsek çözüm üretemeyeceğiz. Bizim burada söylediğimiz mevcut yönetmeliğe göre işleri yapmaktır. Biz bunun dışında ek bir şey söylemiyoruz. Bizi kelimelerin arasındaki ince yazılara mı sıkıştırmak istiyorsunuz. Burada amaç şehrin otopark sorunun çözmek.”

Editör: HABER MERKEZİ