Geçtiğimiz günlerde Çayeli Belediye binası önüne getirilen İmpala model araç, Çayeli gündemine oturmuştu. 06 plakalı aracın, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’ye hediye edildiği iddia edilmişti.

Başkan Çiftçi, gündemdeki aracın hikayesini ÇAYHABER Gazetesi Muhabiri Kubilay Ateş’e anlattı. 1960 model araç ile Çayeli turuna çıkan Başkan Çiftçi o esnada ÇAYHABER Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Çiftçi, aracın 65 yaş üstü bir vatandaşa ait olduğunu ve o vatandaşın sokağa çıkma yasağı olduğu için aracı belediyeye teslim ettiğini söyledi. Çiftçi açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bir vatandaşımızın evine misafir olarak gitmiştik. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de bu tarz arabalara karşı olan heyecanının, bizim de üzerimizde olduğunu fark ettik. Arabayı görünce ilgimizi çekti. Orada bulunan 65 yaş üstü bir vatandaşımız bize sokağa çıkamadığını belirterek, aracı belediyeye bırakabileceğini ifade etti. Bizde mutlu olduk. Hemşerilerimizin de ilgilisini çekebileceğini düşünerek kendisine olumlu yanıt verdim. Eskiyi görmek, nereden nereye geldiğimizi bilmek lazım. Ben de birkaç defa bu aracı kullandım.”

06 plaka insanlarda merak uyandırdı

“Bize bu arabayı veren vatandaşımız Ankara’da iş adamı. Aracın plakası da 06 olunca, ilçede aracın Sayın Devlet Bahçeli tarafından gönderildiği düşünüldü. Aslında hemşerimizin kendisine ait araç. Kendisi bize hediye etmedi sadece sokağa çıkana kadar kullanmamızı istedi. Aracı aldığımız günün hemen ardından 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı zaten. İnşallah aracı sahibine teslim edeceğiz.”

Lider Bahçeli’ye seslendi

“Böyle bir klasik arabanın Çayeli Belediyesi’ne ait olmasından çok mutlu oluruz. Sayın Genel Başkanımız zaman zaman sevdiği dostlarına ve belediye başkanlarına kendi araçlarını hediye ediyor. İnşallah bizde sevgisini kazanırız. Böyle bir aracı kendisinden hediye olarak kabul ederiz. Sayın Gelen Başkanımız bizi duyarsa, bize de bir araç hediye ederse biz de onu evlenecek olan Çayelili gençlerimizin düğün arabası olarak kullanabiliriz. Önümüzdeki süreçte kendilerinden ben de yüz yüze isteyebilirim. Kendisi de zaten bize bizzat ifade etmişti: Çayelili olduğunu ve Fettahoğlu Ailesi’nden geldiğini.”

Editör: HABER MERKEZİ