Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çitçi, koronavirüs sürecinde çalışma alanlarını ve bazı evleri ziyaret ettiğinde çekilen fotoğraflara gelen eleştirilere cevap verdi.

Başkan Çiftçi, belediyenin evden yönetilemeyeceğini ve işlerin başında olması gerektiğini vurguladı.

Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Belediye ekiplerimiz bir arızaya müdahale ettiğinde yeri geldiğinde bende olay yerinde oluyorum. Benim arazide olmam lazım. Fiziksel mesafeye ve hijyene dikkat ettiğim sürece her hangi bir yerde olmamın sakıncası yok. Kimse benim belediyeyi evden yönetmemi beklemesin. Bu ilçe kayıkhanelerden, evlerden yönetildiği için ben burada belediye başkanı oldum. “

HASTALIK BİZE BULAŞACAKSA BİN İSMAİL FEDA OLSUN

Başkan Çiftçi, yaptığı ziyaretlerde tedbiri elden bırakmadığını ifade etti.

“Ben işin başında olmam lazım. Yeri geldiğinde; tıp adamları nasıl bu süreçte hasta olup ölüyorlarsa da, yeri geldiğinde hastalık bize bulaşacaksa da sizin için bir İsmail değil, bin İsmail feda olsun. Biz bu işin yola çıktık. Elbette ki tedbiri elden bırakmıyoruz.”

GEÇEN YILIN 5 KATI KADAR GIDA KOLİSİ DAĞITILDI

2018 yılında ki ramazan ayında dağıtılan gıda kolilerinin bu yıl 5 katı fazlasını dağıttıklarını ifade eden Çiftçi, bu süreçte belediyenin bütçesini kullanmadıklarının altını çizdi.

“Geçen yıl yapılan yardımların en az 5 katı yardımı muhtarlarımız üzerinden vatandaşlarımıza dağıttık. Gıda kolilerimize hem maske hem de çay bulundurduk. Rakamlar çok önemli değil. Muhtarlarımıza müracaat eden tüm ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

GEÇEN YILDAN KALMA 31 BİN 500 TL GIDA PAKET BORCU VAR

Bir önceki dönem Belediye Başkanı Atilla Esmen’in görevinin son ramazan ayında Çayeli’nde ki bir marketten alınan gıda kolilerinin borçlarının hala durduğunu ifade eden Çiftçi, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Bu yardımları yaptığımızda belediyemizin bütçesini kullanmadık. Söylemeden geçemeyeceğim bir konu var. Çayeli Belediyesi’nin, ismini vermeyeceğim bir markette 2018 yılından kalma ramazan kolisi borcu var. Benden önceki başkanın son Ramazan ayında 31 bin 500 TL’lik bir borcudur. 2018 yılında, Türkiye’nin ekonomisinin bugüne nazaran iyi olduğu dönemde dağıtılan paketlerin hala ücreti duruyor. Geçen yola nazaran 5 kat fazla bir gıda kolisini bu sene ihtiyaç sahiplerine verdik. Bunun hiçbir kuruşunu belediyenin bütçesinden sağlamadık. Tamamıyla ilçemizde ki dostlarımızla bu işi organize ettik.”

Editör: HABER MERKEZİ