Haber: Rukiye Meyveci

Tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geçmişten günümüze birçok güzel gelenekle anılıyor.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  Türk devletinin geleceği olarak işaret ettiği çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101.yıl dönümünde ilçemizde etkinlikler düzenlendi.  Sosyal mesafenin korunduğu etkinlikte Çayeli İlçe Kaymakamı Bayram Türker ve Çayeli İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi makamlarını çocuklara devretti.

Çayeli’nde  İshakoğlu İlkokulunda okuyan 2.sınıf öğrencileri  Alya Dua Yormaz ve Ömer Rıza Yormaz kardeşler bugün ilçeyi yönetti.

Çayeli İlçe Kaymakamlık makamına oturan Alya Dua Yormaz, kaymakam olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünü arayarak 23 Nisan için özel isteklerde bulundu. Alya telefon görüşmesinde; polislerin 23 Nisan’da sokakta gezerek, çocuk şarkıları çalmalarını ve sokakta yaşayan insanlara yardım etmesini istedi. Daha sonrasında ise kaymakam Türker ile sohbet etti.  Çayeli İlçe Kaymakamı Bayram Türker ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, ilçemizde düzenlenen şiir,resim ve kompoziyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini verdi.

Programın devamında ise  Çayeli İlçe Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törende,  belediye başkanı İsmail Hakkı Çiftçi makam koltuğunu Ömer Rıza Yormaz’a devretti. Belediye başkanı ile sohbet eden Ömer Rıza’nın bir isteği vardı. Gündoğdu’daki parkların yağmur yağdığında ıslanmaması için kapanmasını isteyen Ömer Rıza aynı zamanda sokakta yaşayan hayvanlara mama ve barınak yardımının sağlanmasını istedi. 

Belediye başkanı İsmail Hakkı Çiftçi Alya Dua ve Ömer Rıza kardeşlere hediyelerini verdi.

Editör: HABER MERKEZİ