Rize İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde yapılan çalışma ile il genelinde 15 Polis Merkezi Amirliğine Şehit Polis memurlarının isimleri verildi.

Bu kapsamda ismi Çayeli Şehit Vedat Dilmaç Polis Merkezi Amirliği olarak değiştirilen Polis Merkezi Amirliğinde program düzenlendi. Törende ilk olarak şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Programın devamında Çayeli İlçe Müftüsü Ümmet Durmuş tarafından dua edildi ve akabinde Şehit Polis Memuru Vedat Dilmaç’ın hayat hikayesi anlatıldı.

Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törene Çayeli Kaymakamı Mehmet Öztürk, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Çayeli İlçe Jandram Komutanı Ömer Tarık Kökdal, Çayeli İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, Çayeli İlçe Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emre Özel, Çayeli İlçe Müftüsü Ümmet Durmuş, Rize İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Rıza Dereci katıldı.

Programda Çayelli İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk tarafından Şehit Vedat Dilmaç'ın kardeşi Ramazan Dilmaç'a hediye takdim edildi.

Vedat Dilmaç Kimdir ?

1 Nisan 1960 Çayeli doğumlu olan şehidimiz Vedat Dilmaç ilk ve orta eğitim hayatını Çayeli'nde tamamladı. İlk görev yeri İstanbul olan şehidimiz Vedat Dilmaç İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kadrosunda görevli iken 04 Aralık 1991 tarihinde teröristlerle girmiş olduğu çatışma sonucunda şehit oldu. 

 

Editör: HABER MERKEZİ