5393 sayılı Belediye Kanunu gereği Çayeli Belediye Meclisi 5 Ocak 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, 2020 yılında gerçekleşen belediye gelir ve giderleri ile ihalelerin, meclis üyeleri Yusuf Ziya Şerifoğlu, Zeynep İşçen, Engin Levend, Yaşar Sarıibrahim ve Demir Taşçı’dan oluşan bir komisyon tarafından denetlemesine karar verdi.

Edinilen bilgiye göre AK Parti’nin 3, MHP’nin de 2 meclis üyesinin bulunduğu komisyon, geçtiğimiz hafta 2020 yılında yapılan bir ihalenin detaylarını inceledi. İnceleme sonrasında ihalede KDV hatası olduğunu tespit eden komisyon başkanı Yusuf Ziya Şerifoğlu, ihaleyi yapan müdürlüğün yetkilisi T.S’yi denetleme odasına davet ederek durumu kendisine iletti.

Söz konusu KDV detayının kendisine sorulmasının ardından, T.S.,’nin komisyon üyelerine sert tepki gösterdiği komisyon üyeleri tarafından iddia edildi. T.S.’nin, üyelere, “Siz kimsiniz? Size mi hesap vereceğim!”, “Bana tutanak tutun, istediğinizi yapın.”, “Zimmetime para geçirdim. Onu da yazın” şeklinde cümleler kurduğu ve ardından odadan ayrıldığı iddia edildi.

Komisyon üyeleri olayı şaşkınlıkla karşıladıklarını ve kendisi ile muhatap olmadıklarını ifade etti.

- Ak Parti Cephesi’nden kınama mesajı: “Edep sınırlarını zorlayan tavır”

AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan sosyal medya hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Çayeli Belediyesi yetkililerini, T.S ile ilgili idari yaptırımların yapılmasına davet etti.

Karahan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Çayeli Belediyesi Denetleme Kurulu’nda görev yapan ve millet iradesi ile seçilmiş AK Parti ve MHP’li 5 meclis üyemize, komisyon çalışmaları sırasında edep sınırlarını zorlayan bir tavırla saygısızlık yapan Çayeli Belediyesi personeli olan şahsı şiddetle kınıyor, yetkilileri gereken idari yaptırım neyse yapmaya davet ediyorum.”

Denetleme komisyonunda yaşananlar ve AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan'ın konuyu sosyal medya üzerinden paylaşması ilçede yeni bir gündem oluşturdu. Konu ile ilgili Belediyeden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Editör: HABER MERKEZİ