Yaş çay sezonu öncesi ürecilerin ve ÇAYKUR çalışanlarının kaygılarını aktaran DİSK Rize Temsilcisi Ramazan Sarıoğlu, Çay üreticisi ve Çaykur çalışanları sahipsiz olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklama yapan Sarıoğlu;
Çay üreticilerin taleplerine sesine kulak tıkayanlara buradan yüksek sesle çağrıda bulunuyorum, çay üreticisinin yaklaşan çay bakımı gübreleme zamanı yaklaşırken çay üreticisi kara kara düşünüyor 2020 yılında aldığı gübre 2100 tl den. 

Bugün alacak olsa 2800 ve 3000 tl olmuş bu konuda araştırma yaptım yaptığım araştırmalarda dövizin yükselmesinden kaynaklı diye cevap aldım,

Ben buradan soruyorum dövize  yaklaşık yüzde 30 za varan düşüş oldu. Gübreye ise yüzde 40 a varan artış oldu nedeni ne.

Bu sorularımın ardından bazı oda başkanları ziraat oda başkanı çay üreticisine sahip çıkmaya çalışıyor, bu güne kadar çay üreticisinin  hangi sorununa ses çıkardınız. 

Çay üreticilerin bankalardaki hesaplarının promosyon paraları ortada yok üyeniz olduğu çay üreticilerin promosyon paraları için ne gibi uğraşınız oldu, soruyorum çay üreticilerin destekleme ücreti 7 yıldır 13 kuruş  olarak verilmektedir 7 yıl önce ki giderler aynı yerinde mi buna kaç kez itiraz edip bunun için uğraştınız.

Ziraat odası çay üreticisine mali yüktür aidat odası olarak tanımlarım.

ÇAYKUR ÇALIŞANLARI ÇAY ÜRETİCİLERİ GİBİ AYNI KADERİ YAŞIYOR.
Çay kurda çalışan mevsimlik işçilerde sahipsiz sesleri çıkacak hali kalmayan çalışan arkadaşlar, 5 aydır tek kuruş gelirsiz olan arkadaşların halinden soran soruşturan bir kişi yok arkadaşlar siz nasıl yaşarsınız ne yersiniz gündelik iş yok ek çalışma şartları yok sizler nasıl geçinirsiniz diye soran yok.

Ben buradan çay kurda mevsimlik çalışan arkadaşlara soruyorum size işsizlik maaşı veriliyor da bizim haberimiz mi yok, bakın arkadaşlar şayet size ek ödenek veriliyorsa bilelim ki sizlerden sorumlu SENDİKA ya haksızlık etmeyelim galiba asgari ücret üzerinden maaş alıyorsunuz ki talebiniz yok.

BİZ TÜRKİYE GIDA SANAİ İŞÇİLERİ SENDİKASI OLARAK BUNLARI SORMAK GÖREVİMİZ ÇÜNKÜ ÇAY KURDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİN YÜZDE 85 İ ÇAY ÜRETİCİSİ HER İKİ SORUN BİZİ KAPSAR.

Editör: HABER MERKEZİ