Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Artvin'de selden etkilenen vatandaşların hasar tespit çalışmaları 2 bin 860 personel ve 705 araç ile yapıldı. Yaraları sarılması için en kısa sürede harekete geçileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "50 ayrı ekiple iki günde tamamlandı. 1207 bina ve 3 bin 118 bağımsız bölümde hasar tespit çalışması yapıldı.” dedi

Diğer yandan 2020 yılında büyük bir sel felaketi yaşanan İlçe merkezindeki mahallelerin bu kapsama dahil edilmemesi vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afet Bölgesi ilan edilecek yerleri; “Düzce Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri. Rize Güneysu ilçesi. Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madeni Beldeleri ile Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri. Ardeşen ilçesi Tunca beldesi ve çevre köyleri. Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde selden etkilenen köyler. Artvin Arhavi ve Murgul ilçeleri” şeklinde açıkladı.

Çayeli ve merkeze bağlı 17 mahalle bu kapsama alınmadı

Rize için açıklanan afet bölgeleri arasında Çayeli ve merkeze bağlı 17 mahallesinin olmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Afet bölgesi ilan edilecek olan bölgelerde yapılacak yardımları da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vergi ertelenmesi uygulanacak. Esnafımıza yönelik SGK prim ödemeleri ertelenecek. Eşya zararlarının karşılanması için yardım yapılacak. Acil destek paketi hazırlanacak. İşyeri ve araç zararlarının karşılanması için destek sağlanacak.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zarar gören vatandaşlara kira, taşınma ve diğer ihtiyaçları için gereken yardımların yapılmaya başlandığını, bu kapsamda 18 milyon liralık kaynağın 3 milyon lirasını vatandaşlara ulaştırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca 15 Temmuz'da ki sel felaketinden etkilenen ve afet riski altındaki yapılar için 550 konut inşa edeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Başta afet bölgelerindeki vatandaşlarımız olmak üzere Aziz milletimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyor, afet sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza cenabı Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ