Açıklamada, çevre illerden ve AFAD Başkanlığından teknik ekip desteği yapıldığı, 17 Temmuz itibarıyla çalışmaların daha yoğun şekilde devam edeceği vurgulanarak, "Bugüne kadar yapılan etütler sonucunda 140 ayrı noktada 205 bina heyelan riski bakımından incelenmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde 44 konutun nakline karar verilmiş, 28 noktada da heyelan önleyici istinat duvarları yapılması, 16 konutun kontrol etütleri programına alınması önerilmiştir." ifadesine yer verildi.

İl Özel İdaresi sorumluluğundaki 346 köyden 143'ünün afetten etkilendiği ifade edilen açıklamada, yürütülen çalışma sonucu ulaşım sağlanamayan köy bulunmadığı, 55 köyde yol temizleme ve hafriyat kaldırma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü 103. Şube şefliği yol ağına bağlı devlet ve il yollarında ulaşıma kapalı yol bulunmadığı, halihazırda 150 personel ve 52 iş makinesiyle çalışmaların devam ettiği, İl Özel idaresi emrinde 16 iş makinesinin görev yaptığı ve şu ana kadar 200 bin metreküp tresubat temizliği yapıldığı kaydedildi.

Editör: HABER MERKEZİ