2023 yılının son tarımsal destek ödemeleri yurt çapındaki çiftçilerin hesaplarına yatmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı 11 farklı alt başlıktan oluşan aralık ayının üçüncü tarımsal destek ödemesini geçtiğimiz hafta cuma günü çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Söz konusu tarımsal destek ödemesinin verilmesinin ardından, bu hafta cuma günü de TC kimlik numarasının son rakamına göre çiftçilere süt desteği ödemesi verilecek. 2023 yılının son tarımsal destek ödemelerine dair bakanlığın resmi internet sitesinden ya da sosyal medya hesapları üzerinden yayınlayacağı duyurular vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, ülke genelindeki belediyeler de farklı desteklere ilişkin bilgilendirmede bulunuyorlar.

Çiftçilere Destek Aralık 2023

2023 yılının son ayında çiftçilere sağlanacak olan destekler yakından takip edilirken, yurt çapındaki belediyeler peş peşe duyuru metinleri yayınlıyorlar. Bu kapsamda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de yüzde 50 hibeli gübre dağıtımının başladığını belirtti. Söz konusu desteğe ilişkin belediyenin resmi internet sitesinde yer alan bilgilendirme metninde ‘’Çiftçi dostu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Büyükşehir, “2023 Zirai Gübre Desteklemesi Projesi” kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli katı organomineral taban gübresi desteği sağlıyor. Daha önce mazot ve yem bitkisi tohumu alan çiftçilere gübreleri, bulundukları mahallelerde teslim edilmeye başlandı’’ denildi.

tarim-bakanligi-ekim-2023-destegi

Tarım Bakanlığı Tarımsal Destek Ödemeleri 2023-2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gübre desteği dağıtımına başlamasının yanı sıra, ülke genelindeki üreticiler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılının son tarımsal destek ödemelerini hangi tarihlerde hesaplara aktaracağını araştırıyorlar. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini çiftçilere iletiyor. Bu hafta cuma günü saat 18'den sonra süt desteği ödemesi TC kimlik numarasının son rakamına göre çiftçilere verilecek. Önümüzdeki haftalarda da cuma günleri ödemeler sağlandıkça bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanacak bilgilendirme metinleri ile açıklamalar yapılacak. Ayrıca 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirli bir takvime göre tarımsal destek ödemelerini çiftçilere sağlayacağı tahmin ediliyor.