Rize genelinde eğitimlerini sürdüren 12. sınıf öğrencileri Haziran ayında girecekleri Yükseköğretim Kurumları Sınavını (YKS)'nın  heyecanını yaşadıkları gerçek sınavdaki kuralların birebir uygulandığı YKS Tam Prova uygulaması tamamlandı.

YKS Tam Provada öğrenciler ÖSYM sınavlarının da yapıldığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Çayeli Eğitim Fakültesi ve Adeşen Turizm Fakültesinde sınav heyecanı yaşadılar. Öğrenciler önceden TYT ve AYT için ayrı ayrı hazırlanan Sınav giriş belgeleri ve kimlikleri ile  birlikte emniyet görevlilerinin de yer aldığı kontrol noktasından geçtikten sonra salonlara alındılar. Gönüllü öğretmenlerimizin gözetiminde öğrencilerimiz Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında olduğu gibi ilk gün Temel Yeterlilik Testi (TYT), ikinci gün ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavlarına katıldılar. Öğrencilerimize tecrübe kazandırmak amacıyla sınav giriş saatleri ve sınav süresi konusunda hassasiyet gösterilen uygulamada ilimiz genelindeki lise son sınıf öğrencileri üç merkezde sınava katıldılar.

YKS Tam prova kapsamında 6-7 Mayıs ve 20-21 Mayıs tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Merkez, Güneysu, İyidere, Derepazarı, İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde eğitim gören öğrencilerimiz sınava girerken, Ardeşen Turizm Fakültesinde Ardeşen, Fındıklı, Hemşin, Çamlıhemşin ve Pazar ilçesinde ki öğrencilerimiz, Çayeli Eğitim Fakültesinde ise Çayeli ilçesinde eğitime devam eden öğrencilerimiz sınav heyecanı yaşadılar.

Haber: Tufan KULELİ