Cumhuriyet'in 100. Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye" adlı proje kapsamında Bayburt'tan Çanakkale'ye gönderilen vatan toprağı, Çanakkale'den de aynı şekilde 81 ilimize gönderildi. Bayburt'a gönderilen şehadetle sulanmış vatan toprağı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Valimiz Sayın Mustafa Eldivan'a takdim edildi.

Vali Eldivan, törende yaptığı konuşmada, projenin anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yılında böyle bir projenin hayata geçirilmesi çok güzel. Bu proje ile Çanakkale'de şehit olan atalarımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Onların aziz hatıralarını yaşatıyoruz." dedi.

Eldivan, vatan toprağını kendisine takdim eden öğrencilere teşekkür ederek, "Bu toprak, Çanakkale'de şehit olan atalarımızın kanıyla sulanmış bir toprak. Bu toprağı bize emanet ettiniz. Biz de bu emanete sahip çıkacağız." diye konuştu.

Çayeli’nde yaylada evlere giren ayılar talan etti Çayeli’nde yaylada evlere giren ayılar talan etti

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Keleş, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

Proje Hakkında

"Cumhuriyet'in 100. Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye" adlı proje, Iğdır ili Besti ilçesi Aydeniz Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 81 ilde gerçekleştirildi. Proje kapsamında her ilden bir parça vatan toprağı Çanakkale'ye gönderildi. Çanakkale'de şehitlik anıtına gömülen vatan toprakları, daha sonra 81 ilimize geri gönderildi.

Projenin amacı, Çanakkale Savaşı'nın önemini ve şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak olarak belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi