Erdoğan, bir dizi açılış yapmak üzere geldiği memleketi Rize'de hemşerileri tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Başbakan Erdoğan, Rize'nin girişinde İyidere'de yaptığı konuşmada, yarın bir dizi açılışa katılacağını belirterek, ''Kararlılığımızdan asla taviz yok. 'Durmak yok, yola devam' diyeceğiz'' dedi. Erdoğan, millete, vatana sevdaları olduğunu belirterek, ''Ülkemize daha yapacağımız çok şeyler var. Ülkemizin birliği, beraberliği, dirliği için yola çıkarken; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. Bu aşkla da yolumuza yine devam edeceğiz. Ve el ele olacağız, omuz omuza olacağız. Her zamanki gibi daha çok çalışacağız.'' diye konuştu.

Erdoğan'ın geldiği otobüsün önünde bir grup tarafından horon oyunu sergilendi. Daha sonra havai fişek gösterisi yapıldı.

Erdoğan daha sonra, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'le birlikte memleketi Güneysu'ya geldi. Güneysu'ya gelişinde Erdoğan, vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı.

Erdoğan, hizmet yolculuğunda 'durmak yok yola devam' dediklerini ifade etti. Erdoğan, Aşık Veysel'in dizelerindeki gibi 'Uzun ince bir yoldayız dedik. Gidiyoruz gündüz gece dedik' dedi. Erdoğan, Türkiye'nin takdir edilen bir ülke olduğunu belirterek, 'Artık gündemi belirlenen bir Türkiye değil gündemi belirleyen bir Türkiye var. Gündem belirleyen bir Türkiye var. Böyle bir noktadayız. Onun için yeter ki birliğinizden, beraberliğinizden asla taviz vermeyin.'' dedi.

Erdoğan, daha sonra vatandaşlara hitap ettiği Başbakanlık otobüsünden inerek, hemşehrileriyle tokalaştı ve bir süre sohbet etti. Erdoğan, çocuklara da oyuncak hediye etti.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin, ''özel günlerde memleketinize geliyorsunuz'' sözleri üzerine ziyaretin çok önceden planlandığını belirtti. ''Hasret gideriyorsunuz'' ifadelerine karşılık da ''hasretin her zaman olduğunu'' belirtti.

Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra Güneysu'daki evlerine geçti.

Editör: HABER MERKEZİ