Ücretsiz doğalgaz desteği bitti mi, devam edecek mi soruları yanıt arıyor. Nisan 2023'ten bu yana devam eden destek kapsamında aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu. Ancak 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması için belirlenen sürenin sonuna gelindi. Peki, Ücretsiz 25 metreküp doğalgaz desteği ne zamana kadar geçerli?

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ BİTTİ Mİ, DEVAM EDECEK Mİ?

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Karadeniz gazının şebekeye bağlanması nedeniyle aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülüyordu.

Ancak ücretsiz doğalgaz desteği için belirlenen sürenin sonuna gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla sona erdi.

Yaklaşık 20 milyon haneye verilen 25 metreküplük doğalgaz desteğinin sona ermesi ile faturalarda artık 150 TL'lik aylık destek de sona erecek.

Öte yandan Mayıs ayında doğalgaz faturaları için fiyat tarifesi kararı da BOTAŞ tarafından açıklandı.

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda Mayıs'ta geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife sabit kaldı.

Çorum'da boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldüren kişi intihar etti Çorum'da boşanma aşamasındaki eşi ve baldızını öldüren kişi intihar etti

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine Mayıs'ta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı.

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

25 METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR, KAÇ TL?

1000 metreküp doğalgaz 4080 TL. Bu da 1 metreküp başına 4,08 TL anlamına geliyor. 1 metreküp fiyatı baz alındığında 25 metreküp doğalgaz 102 ile 110 TL arasında bir meblağ yapıyor.

Kaynak: Haber Merkezi